Yhteistyössä

 


 

 

MM uutiset 2010

20.6.2010

Vesterinen ja Kieloaho liitosaappaanheiton maailman mestarit

Leppävirralla pidettiin liitosaappaanheiton maailman mestaruuskilpailut viikonloppuna. Miesten mestaruuden pystyi uusimaan järjestävän seuran Jukka Vesterinen, Vesterisen tulos oli 66,23. Kakkoseksi heitti myöskin leppävirtalainen Kari Markkanen tuloksella 64,76. Kolmas oli Vieskan Virsun Jari- Petri Laurila 63,01 tuloksella. Naisten mestaruudesta käytiin tiukka taistelu. Mestaruuden vei Rautavaaran Iskun Sari Kieloaho 43,59 tuloksella, vain sentin oli perässä viime vuoden mestari Leppävirran Urheilijoiden Pirjo Saukkonen tuloksellaan 43,58. Pronssi mitalin korjasi nuori 19 vuotias Sonja Mykkänen 41,37 heitolla, Mykkäsen seura on myöskin Leppävirran Urheilijat. Joukkuemestaruudet jäivät molemmat Leppävirran Urheilijoille, miesten voittotulos oli 175,73 ja naisten 121,63. Kolmipäiväisiin kilpailuihin otti osaa 258 heittäjää viidestä eri maasta.

Leppävirta 19.6.2010/liitosaappaanheiton MM.

Avauspuhe: Hannu Ilonen Varkauden Invalidit

Arvoisat kuulijat,

Kulttuuri- ja urheiluministeriön linjausten mukaan lähdettiin muutama vuosi sitten kehittämään vammaisurheiluliittojen yhdentymistä.

Valtionavut haluttiin keskittää suuremmille Liitoille, kuin nykyisin.

Samalla ministeriö linjasi suomalaisen urheilun integraatiota ja inkluusiota.

Tämän seurauksena Suomeen on perustettu Suomen Vammaisurheilu ja Liikunta ry VAU.

Mukana ovat SIU, Suomen Kehitysvammaisten Liikunta ja Urheilu SKUL, Elinsiirtoväen Liikuntaliitto ELLI sekä Näkövammaisten Keskusliiton urheilutoiminta.

Suomeksi sanottuna em. merkitsee vammaisten urheilijoiden urheilutapahtumiin osallistumista kaikkien kanssa yhdessä, joko itsenäisesti, avustettuna, kaikkiin lajeihin tai vain osaan lajeista.

Täällä meidän alueellamme on oltu edelläkävijöitä, ennen kuin näistä asioista on ollut mitään puhetta sen koommin ministeriöissä kuin missään muuallakaan.

Ja etenkin edelläkävijyys on näkynyt täällä Leppävirralla. LePu ja etenkin Perinneurheiluliitto vetäjänsä Jorma Rajakannaksen ansiosta, on kutsunut meidät vammaisurheilijat mukaan kisoihin ja olemme niihin myös osallistuneet kykymme mukaan.
Muina aktiivisina toimijoina ovat olleet Varkauden Ampujat sekä Pieksämäen Curlingseura.

Suomen Vammaisurheilu ja Liikunta ry VAU pyrkii toimimaan tässä kentässä vahvana suomalaisen urheilun integraation prosessien koordinoijana ja arvioijana.

Itse esitän kriittiset kysymykseni yleisen liikunnan toimijoille;

- näkyykö vammaisurheilu/erilaiset liikkujat Liittojen strategioissa, toimintasuunnitelmissa ja kertomuksissa?
- miten päätöksenteossa kuuluu vammaisten henkilöiden oma ääni?
- miten lajiliitot tukevat seuroja ruohonjuuritasolla integraatiotyössä (esteettömyys, koulutus, konsultointi)?
- miten asiasta tiedotetaan?
- miten uusi harrastaja löytää lajin ja seuran, johon kelpaa ja pääsee?

Näillä sanoilla ja kysymyksillä toivotan menestystä liitosaappaanheittoon kaikille osallistujille ja totean Liitosaappaanheiton MM-kisat Leppävirralla 19.6.2010 avatuksi.


Hannu Ilonen, Invalidiliiton liittohallituksen jäsen, Varkaus

19.6.2010

Kovia tuloksia liitosaappaanheiton MM kisojen toisena päivänä Leppävirralla.

Liitosaappaanheiton maailman mestaruuskilpailuiden toinen päivä saatiin viedä läpi lähes ihanteellisissa olosuhteissa. Tulostasoltaan kilpailuista muodostuivat erinomaiset. Päivän kovimman tuloksen heitti M35 sarjan voittaja isäntäseuran LepU:n Jukka Vesterinen, joka linkosi saappaan tulokseen 68,82. Monia jännttäviä taistelupareja nähtiin kisoissa. M65 sarjan mestaruus ratkesi viimeisellä kierroksella, kilpailua siihen asti johtanut Pielaveden Sammon Einari Moilanen tuloksella 46,07. Viimeisellä heitollaan Mikkelin Kilpa- Veikkojen Pentti Montonen heitti voittoon tuloksella 46,68. Sarjassa M55v Kari Markkanen ja Tapani Kananen kävivät tasaisen taiston joka ratkesi viimeisellä kierroksella. Tapani Kananen otti johtopaikan tuloksella 59,90, johonka heti seuraavana ollut heittäjä Kari Markkanen pisti paremmaksi tuloksella 61,92. Naisten sarjoissa tehtiin huimia tuloksia. Tuija Salonen voitti N30 sarjan päivän parhaalla naisten sarjojen tuloksella 42,15. Sari Kieloahon voittotulos N35 sarjassa oli 40,59. Pirjo Saukkonen voitti N40 sarjan tuloksella 40,17. Kakkonen Kirsti Heiskanen Kiihtelysvaarasta heitti loistavan tuloksen 38,20, vain sentin hävisi Ulvi Jurikivi, joka voitti maahanmuuttajien naisten sarjan. Inkeri Fält otti voiton N70 sarjassa hirmutuloksella 34,22. Yli 30 metrin heittivät vielä N65 sarjassa Pirkko Pitkänen 31,64 ja N45 sarjassa Kirsi Heiskanen heitti 32,79. Kisat keräsivät toisena päivänä 140 osallistujaa

18.6.2010

MM- kilpailut vauhdikkaasti käyntiin Leppävirralla, 120 heittäjää avaustapahtumissa.

Liitosaappaanheiton MM- kilpailut alkoivat Leppävirralla, avaustapahtumien kävijämäärä oli huikea 120 osallistujaa.

Päivän ohjelmaan kuului lasten omat kilpailut, kehitysvammaisten ja invalidien kisat. Varsinkin lasten kilpailut olivat tunnelmaltaan loistavat. Kehitysvammaisten kisoissa tehtiin kovia tuloksia. Mika Thil räväytti liitosaapasta lähes 28 metriä. Ulkomaalaista väriä saatiin Kiinalaisen ja venäläisten voimin.

Danfoss vei firma maailman mestaruuden.

Illan ohjelmaan kuuluneet firma MM joukkuekilpailu ja kylien kilpailut kokosivat 11 joukkuetta. Firma maailman mestaruuden voitti leppävirtalaisten voimin heittänyt Danfossin joukkue. Joukkueen tulos 136,90 kestää vertailun vaikka minkä seurajoukkueen kanssa. Joukkueessa heittivät Seppo Julkunen, Oiva Poutanen ja Jari Nenonen. Kakkoseksi heitti LepU:n johtokunnan joukkue, Jorma Rajakannas, Timo Mykkänen ja Raimo Kilpeläinen tuloksella 131,53, Kolmas oli heinäveteläinen Metallisten joukkue, tuloksella 129,82. Joukkueen heittäjät olivat Pirjo Saukkonen, Jukka Vesterinen ja Piia Holopainen. Kyläjoukkuekisan voitti Leppävirran kirkonkylän 1 joukkue tuloksella 155,28. Kova oli joukkueen kokoonpanokin, Jukka Vesterinen, Seppo Julkunen ja Jari Nenonen. Kotalahden joukkue oli kakkonen tuloksella 129,52. Joukkueen muodostivat kokonaisuudessaan Mykkäsen perhe Timo, Tanja, Sonja ja Toni. Leppävirran kakkosjoukkue oli kolmas tuloksella 120,52. Joukkueessa heittivät Ari Roivainen, Jorma Rajakannas ja Meri- Tuulia Kouhia.

Ensimmäinen päivä lupaili, mitä viikonlopusta on odotettavissa. Tulostaso oli huippuluokkaa, Jukka Vesterinen linkosi parhaillaan 62,20, Timo Mykkänen 60,63 ja Seppo Julkunen 49,32. Pirjo Saukkonen heitti kauden parhaansa 43,80. Pirjo taistelee sunnuntaina tiukasti maailman mestaruudesta. Sonja Mykkänen heitti toiseksi parhaiden 37,73 ja Meri- Tuulia Kouhia kolmanneksi parhaiden 35,79. Kilpailut jatkuvat huomenna, ennakkoon huomiseen sarjoihin on ilmoittautunut 130 heittäjää mutta jos keli säilyy hyvänä, niin määrä varmasti ylittyy

 

17.6.2010

MM- kilpailun ohjeita ja tiedotuksia.

Joukkuekilpailun säännöt:
Joukkuekilpailut käydään sarjoissa N/M30-49v, +50v ja N/Myl,  joukkueeseen kuuluu kolme heittäjää. Joukkueen muodostavat seurat tai muut yhteisöt. Joukkue pitää ilmoittaa ennakolta kilpailuun, mutta ei tarvitse nimetä. Jos seuralla on enemmän kuin kolme heittäjää, ykkösjoukkueen muodostavat parhaat tuloksen tehneet ja kakkosjoukkueen seuraavaksi parhaat jne. Joukkuetulos otetaan kolmelta ensimmäiseltä kierrokselta. Miesten ja naisten joukkuekilpailu käydään karsintakilpailun yhdeytessä.
Henkilökohtaisessa kilpailuissa karsinnan 12 parasta selviävät loppukilpailuun, jos on erillinen karsintakilpailu. Kolmelle viimeiselle kierrokselle pääsevät 8 parasta.
Muut joukkuekilpailut:
Firma, kyläyhdistyksien ja perhesarjojen joukkuekilpailut. Kilpailuissa heitetään kolme heittoa. Jokainen heittäjä suorittaa heitot peräkkäin, joista paras mitataan. Perhesarjassa saa olla neljä heittäjää ja lapsien pitää olla alle 13 vuotiaita. Joukkueen kolmen parhaan tulos jää voimaan, kisan pystyy käymään kolmella hengellä, jos heittäjistä lapsia on kaksi. Palkinnot jaetaan kuitenkin kaikille joukkueeseen kuuluneille.

Leppävirran MM- kilpailuiden toimihenkilöt ja ohjeet.

Kilpailun tuomarineuvosto eli jury:
Perjantaina: kilpailun johtaja Jorma Rajakannas, Eero Tolppanen ja Timo Mykkänen.
Lauantaina: Jorma Rajakannas, Kirsi Heiskanen ja Pasi Kusmin.
Sunnuntaina: Jorma Rajakannas, Vesa Monola ja Eero Tolppanen.
Kilpailuiden tiedotus: Jorma Rajakannas.
Kilpailuiden tulospalvelu: Timo Mykkänen, Pirjo Saukkonen ja Jorma Rajakannas.
Toimitsijat: Sihteerit Heikki Impivaara ja Terttu Kilpeläinen.
Lajijohtajat: Heittopaikka 1 Timo Mykkänen ja Raimo Kilpeläinen.
                            Heittopaikka 2 Pirjo Saukkonen ja Meri- Tuulia Kouhia.
                            Heittopaikka 3. Mika Kuokkanen.
Toimitsija tehtävät:
Kilpailun toimitsijoina toimivat heittovuorossa vapaana olevat LepU:n heittäjät. Eli nuoremmat hoitavat vanhemmat heittäjät ja päinvastoin.
Palkintojen jako: Palkinnot jaetaan heittoryhmittäin. Palkintojen jakoon osallistuvat kaikki heittäjät, koska osallistumis mitali jaetaan samassa yhdeydessä sijoituksista 4 ylöspäin. Kilpailijat muodostavat "siistin"rivin. Koska suurin osa kilpailijoista on suomalaisia, Maamme kansallislaulua soitetaan säästeliäisesti, jotta arvokkuus säilyy. Kun heittoryhmien palkinnot on jaettu, niin kaikki heittoryhmän heittäjät kokoontuvat kuuntelemaan Maammelaulun. Kentällä luonnollisesti toiminta pysähtyy siksi aikaa.

17.6.2010

Liitosaappaanheiton MM-kilpailut Leppävirralla, on suurin saapastapahtuma maailmassa.

 Leppävirralla tulevana viikonloppuna järjestettävät liitosaappaanheiton toiset maailman mestaruuskilpailut, keräävät 250 osallistujaa. Kilpailuista muodostuu osanottomäärältään tämän vuoden suurin saapastapahtuma maailmassa. Kansainvälisyyttä Leppävirralle tuovat ainakin Venäjän, Viron ja Puolan heittäjät. Leppävirralla kirjataan tulevana viikonloppuna lähes 500 tulosta, kun otetaan huomioon eri joukkuekilpailun suoritukset.

Suomessa järjestetään saappaanheittokilpailuita kahden liiton alaisuudessa, Suomen Saappaanheittoliiton ja Suomen Perinneurheiluliiton. Leppävirran kilpailut kuuluvat Perinneurheiluliiton alaisuuteen. Liitosaapaanheitossa säännöt heittovälineestä ovat hieman väljemmät kuin Saappaanheittoliitossa, liitosaapasta saa käsitellä parempien lento-ominaisuuksien toivossa. Ja toinen ehkä merkittävin ero on, pitoaineen salliminen ja sormien teippaamisen.

Aivan suomalaisten eripuraisuuteen ei voida vedota kahden eri saapaskulttuurin luomiseen. Maailmassa ainakin Englannissa ja Uudessa- Seelannissa heitetään vielä eri säännöillä.

Leppävirran kilpailuissa ei liittojen ristiriitoja ole näkyvissä. Suomen Saappaanheittoliiton puheenjohtaja Pasi Kusmin oli ensimmäisten joukossa ilmoittautunut kisaan mukaan. Saapasliiton puheenjohtaja Pasi Kusmin ja Suomen Perinneurheiluliiton puheenjohtaja Jorma Rajakannas käyvät keskinäisen kilpailun Leppävirralla, joka käydään erillisenä kisana.

Kilpailut käynnistyvät perjantaina, jolloin ohjelmassa on muuan maassa, firma MM- kilpailut, kyläyhteisöiden kilpailut ja mukaan odotellaan tulevien eduskuntavaalien tiimoilta kansanedustajiksi aikovien joukkueita. Järjestävä seura Leppävirran Urheilijat heitättävät jo päivällä leppävirtalaisia päiväkotien lapsia ja kehitysvammaisille on myöskin oma tapahtuma.

Lauantaina viralliset avajaiset.

Kilpailuiden virallinen avaus on lauantaina klo 10.00 Leppävirran Urheilukentällä. Avauspuheen pitää Suomen Invalidiliiton hallituksen jäsen varkautelainen Hannu Ilonen. Avausohjelmaan kuuluu vanhempien veteraanien kunniasaapaskilpailu. Kisojen vanhimmat heittäjät suorittavat oman kilpailu osuutensa avajaisten yhteydessä. Kilpailun vanhin osallistuja on Leppävirran Urheilijoita edustava Otto Heiskanen, joka täyttää syksyllä 90 vuotta. Naisten vanhin osallistuja on tällä hetkellä Leppävirran Urheilijoiden 84 vuotta vanha Helvi Heinonen. Kilpailuissa on mukana suomalaisen saappaanheiton alkuajoista lähtien mukana ollut Raision Toivo Suomela, joka 84 ikävuodestaan huolimatta haluaa heittää Leppävirralla. Vanhinmman ja nuorimman kilpailijan ikäero on 88v. Nuorin osallistuja on 2 vuoden ikäinen Aapo Koponen Joroisista.

Lauantaina veteraanisarjojen kilpailijat ratkovat mestaruudet. Ennätyksellisen paljon veteraania eri ikäluokkiin ilmoittautuneista, miesten 55 sarjassa on eniten osallistujia. Lauantaina lapset käyvät omat kilpailunsa ja samoin nuoret omissa sarjoissaan. Kilpailuissa on perhesarjan joukkuekilpailu, joukkueeseen täytyy kuulua kaksi alle 13 vuotiasta lasta, vanhempia voi edustaa molemmat, mutta isä tai äitikin käy. Kolmen parhaan heittäjän tulos jää voimaan.

Harrastesarjat ovat miehille ja naisille, niihin kuten kaikkiin muihinkin sarjoihin kerkiää ilmoittautua vielä vaikka paikanpäällä.

Tärkeä heittäjäryhmä on eri vammaisryhmille pidettävät MM kilpailut, joita on tulossa lähes 50 heittäjää. Leppävirralla nähdään pyörätuolista heittäviä, liikuntavammaisia, kehitysvammaisia ja näkövammaisia osallistujia.

Sunnuntaina miesten ja naisten finaalit

Sunnuntaina klo 10.00 pyörähtää käyntiin miesten ja naisten karsinta kilpailu. Miesten ja naisten kilpailuihin on ilmoittautuneet maailman kärkituloksia pitävät heittäjät.

Miesten maailman mestaruutta puolustaa Leppävirran Urheilijoiden Jukka Vesterinen. Vesterinen omistaa maailman ennätyksen 74,02 ja tämänkin vuoden kärkitulos 71,10 on hänen nimissään. Tilastotuloksilla ei ole muuta kuin osviittaa antava merkitys, koska olosuhteilla ja tuulella on iso merkitys tilastotulokseen. Tilasto kakkonen isäntäseuran Kari Markkanen on heittänyt 67,80. Saapasliiton kärkitulosta hallussaan pitävä Vieskan Virsun Jari- Pekka Laurila on heittänyt 63,61, saman seuran Jari Myllykangas 62,92. LepU:n Timo Mykkänen on viidentenä 62,91 tuloksella, yli 60 metrin kerhoon kuuluu vielä Markku Luostarinen 60,23 tuloksella. Listaan kun lisätään vielä viime vuoden saappaanheiton Suomen mestari Kuopion Pertti Pasanen, niin noista miehistä luulisi mestarin löytyvän. Karsintakilpailun 12 parasta tai karsintarajan 55 metriä heittäneet pääsevät loppukilpailuun, joka heitetään klo 13,30.

Naisten mestaruutta puolustaa Leppävirran Urheilijoiden Pirjo Saukkonen, joka on ainoana naisena ylittänyt 50 metriä, ME kirjataan 50,07 lukemin. Tämän vuoden tilastoissa Saukkonen on toisena tuloksella 42,48. Tilastoykkönen on Hollolan Tuija Salonen, jonka saapas on lentänyt 44,23. Salosta voidaan pitää ykkösehdokkaana mestariksi, hänen tasaisen varmojen heittojensa ansiosta. Muita suosikkia ovat leppävirtalaiset Meri- Tuulia Kouhia, joka oli talvella halli Suomen mestari ja nuori Sonja Mykkänen saattaa yllättää. Mukana on Rautavaaran Iskun Sari Kieloaho, jonka tilastotulos 39,93, ei lupaile aivan kärki paikkaa, mutta kokemuksen tuomalla rutiinilla saattaa Kieloaho yllättää. Sari Kieloaho on maailman kaikkien aikojen menestynein naissaappaanheittäjä

Leppävirralla on hyvät palkinnot. MM mitalien lisäksi kaikille osallistujille on osanottomitali. Miesten ja naisten sarjojen voittajille on taulu tv palkintoina. Perhesarjassa arvotaan viikonloppu paketti kylpylään. Jokaisen sarjan kolme parasta saa mitalien lisäksi kunniapalkinnot. Lasten sarjoissa paikallinen S-market on lahjoittanut hedelmällisen tuotepaketin kaikille mukaan tuleville lapsille. Palkintojen yhteisarvo on noin 4000 euroa.

Lisätietoa Jorma Rajakannas 040 5287131. jr.lepu@gmail.com, www.lepu.fi tai www.speul.fi

MM- kilpailuissa hyvät palkinnot.

Leppävirralla pidettäviin liitosaappaanheiton toisiin MM- kilpailuihin on enää viikko aikaa. Palkinnot ovat huippuluokkaa. Miesten ja naisten sarjojen voittajille on luvassa taulu tv. Muista palkinnoista mainittakoon, Iittalan tuotteet, Kerman saven tuotteita, työkalupakkeja. Perhesarjaan arvontapalkintona on majoituspaketti Vesileppikseen. Lapsille on paikallinen S- Market lupasi hedelmälliset tuotepussit.

Kenenkään ei tarvitse lähteä Leppävirralta tyhjin käsin. Jokaisen sarjan kolmelle parhaille on mitalien lisäksi, jonkinlainen esine palkinto. Lisäksi jokainen mukana olija saa vähintään osallistuja mitalin. Naisten ja miesten loppukilpailuun päässeet 12 parasta palkitaan kaikki.

Mukana parhaimmisto.

Liitosaapasta päälajinaan pitävät ovat kaikki ilmoittautuneet kisoihin. Miesten sarjassa nähtäneen kova kilpailu. Viime vuoden mestari Jukka Vesterinen ei pääse helpolla uusimaan mestaruuttaan. Kovan vastuksen ainakin tulevat Vesteriselle antamaan seurakavereista ,Timo Mykkänen, joka on päässyt elämänsä kuntoon. Kari Markkanen, Markku Luostarinen ja Timo Nissinen . Viime vuoden saappaanheiton Suomen mestari Pertti Pasanen on mukana, samoin tasaisen varma heittäjä Pyhäjärven Tapani Kananen. Ja lisää odotellaan, kiva olisi nähdä koko heittäjä parhaimmisto Leppävirralla.

Naisten sarjassa on mukana kaikkien aikojen paras naissaappaanheittäjä Sari Kieloaho. Viime vuosien varmin heittäjä Tuija Salonen tulee myöskin mukaan. LepU:n Pirjo Saukkonen on kevään heitoissa etsinyt vielä heittoaan, jokohan viikon päästä napsahtaa kohdalleen. Talven yllätys hallimestari Meri- Tuulia Kouhia voi olla valmis yllätykseen kotikisoissaan?

Ikäsarjoissa on paikalla kaikki parhaat ja mielenkiintoisia taisteluita tullaan käymään mitaleista. Vammaisurheilijoista on vahva edustus ja lisää odotellaan mukaan..

Leppävirran kisoihin kerkiää ilmoittautua vielä ja kaikki otetaan mukaan. Harrastajia toivotaan runsaasti kokeilemaan ja ennen kaikkea lapsia mukaan.

Pasi Kusmin ilmoittautui liitosaappaanheiton MM- kilpailuihin.

Tällä palstalla kerrotaan parinviikon ajan liitosaappaanheiton MM kilpailuiden kuulumisia. Kisoihin on todella aikaa enää vajaa pariviikkoa. Ilmoittautumisia rupeaa pikkuhiljaa tippumaan. Ensimmäisten joukossa kisoihin ilmoittautui Suomen Saappaanheittoliiton puheenjohtaja Pasi Kusmin. Pasi Kusmin heittää oman sarjansa M45 vuotta lisäksi, keväällä sovitun haastekisan Suomen Perinneurheiluliiton puheenjohtajaa Jorma Rajakannasta vastaan. Kävi kisassa miten tahansa, tärkeintä on liittojen yhteistyön käynnistyminen. Monta muutakin mielenkiintoista parivaljakkoa on mukana. Einari Moilasen ja Pentti Montosen kohtaaminen M65 sarjassa on mielenkiintoinen, molemmat miehet ovat omien liittojensa kisoissa olleet sarjansa valtiaita, kuinka käy Leppävirralla? Kerrotaan kilpailijoista lisää sitä mukaa kuin heidän ilmoittautumisensa varmistuu.

Kunniapalkintoja on jo tiedossa melkoinen nippu ja samoin tukijoita. Niistäkin lähempänä kisoja. Kisapaidat ovat painossa. Paitojen myyntihinta pidetään kohtuullisena, toivottavasti mahdollisimman moni ottaisi muistoksi kisapaidan.

Nyt kaikki ilmoittautumaan Leppävirralle ja hakemaan elämyksien virtaa. Järjestäjien puolesta teemme hyvät ja ikimuistoiset kilpailut

 

Powered by CMSimple | Kirjaudu sisään