Yhteistyössä

 


 

 

MM uutiset 2015

 

3.6.2015

Joko 100 metriä menee rikki?

Liitosaappaanheiton MM- kilpailut Leppävirralla viikonloppuna.

Leppävirralla ratkotaan seitsemännen kerran liitosaappaanheiton maailman mestaruudet. Kilpailut alkavat perjantaina, jolloin vauhtiin pääsevät eri vammaisryhmät. Mukaan on tulossa noin 200 heittäjää, joista suurimmat osallistujamäärän kerää kehitysvammaisten ja erityisryhmien kilpailut. Perjantai päättyy firmajoukkuekilpailuun. Vammaisryhmät aloittavat urakakkansa heti aamulla klo 9,30. Joukkuekilpailut alkavat klo 17.00.

Lauantaina on kilpaheittäjien, lasten ja harrastesarjojen vuoro. Heti aamulla klo 10.00 aloittavat M50- 100v ja lasten sarjat. Päivän pääkilpailut aloittavat naisten finaalilla klo 14,30 ja miesten finaali alkaa klo 16.00. Mukaan ovat ilmoittautunut koko parhaimmisto. Naisten sarjassa puuttuu vielä viime mestarin Tuija Salosen ilmoittautuminen, nyt mukana olonsa varmistaneiden joukosta Leppävirran Urheilijoiden Pirjo Saukkonen on vahvin ennakkosuosikki. Miesten sarjassa on koko parhaimmisto mukana. Keväällä ME tuloksen 95,30 heittänyt Jukka Vesterinen on ennakkosuosikki, vaikka mies tuleekin kisapaikalle yövuorosta suoraan. Kivijärven Kivekkäiden viime vuoden mestari Antti Ruusuvirta antaa kylläkin kovan vastuksen. Toinen jännitysmomentti on meneekö 100 metriä rikki? Lauantai-ilta päättyy Takkulan eka serkusten saapaskisaan klo 17,30. Lauantaipäivälle odotellaan noin pariasataa heittäjää.

Uutena on sunnuntaipäivänä heitettävät linkopallon ja yhdenkäden painonheiton MM- kilpailut. Sunnuntaille tulee mukaan vielä paljon semmoisia heittäjiä. jotka eivät lauantaina kilpaile. Joten todennäköisesti järjestäjien asettama tavoite 400 eriheittäjän mukaan saamisesta toteutuu? Sunnuntain kilpailut alkavat klo 10.00.

Kilpailuista lisätietoa antaa Jorma Rajakannas 040 5287131 tai sähköpostilla jr.lepu@gail.com

Liitosaappaanheiton MM- kilpailut lähestyvät.

Osallistuja tavoite 400 heittäjää on kova, mutta ei mitenkään mahdoton. Ja miten siihen päästään? Harrastesarjoihin kun saadaan porukkaa. Perjantaina 5.6 on mahdollista rikkoa jo 200 heittäjän raja. Aamupäivällä eri vammais- ja erityisryhmien kilpailuissa on sarjoja lähes jokaiselle, vaikka tärkeintä ei olekaan ykkösmitaleiden voittaminen, mutta kun sarjat ovat viiden vuoden välein yli 30 vuotiaille, niin kyllähän mahdollisuuksia on tulla maailman mestariksi. Perjantai- illan firma MM kilpailuihin toivotaan paljon joukkueita ja kannattaa haastaa naapurifirmoja kisaan. Ja voihan joukkueita muodostaa vaikka kaveriporukat.

Lauantai on sitten harraste- ja huippuheitto päivä. Sielläkin on sarjoja kaikille ikäryhmille, lapset pääsevät heittämään jo vaikka 1 v:stä lähtien kahden vuoden välein. Ikäaikuissarjat alkavat 30v ylöspäin ja löytyykö 100 vuotiasta kisailijaa. Vanhin tällä hetkellä mukaan tuleva on 93v. Lauantain ehdoton juttu on perhe MM- kilpailu, johon voivat ottaa osaa vaikka, ukki ja mummo lapsenlapsi. Kannattaa tulla mukaan, jos arpaonni suosii niin kylpyläviikonloppu odottaa. Lauantai huipentuu tietenkin naisten ja miesten finaaleihin. Lopullisen niitin lauantaille antaa Takkulan eka serkusten oma MM- kilpailu. Jospa meitä lauantaina olisi tuo 200 heittäjää, niin siloinhan tavoite olisi jo täynnä.

Ja onhan vielä sunnuntai päivä petrata osallistuja määrää vaikka hiukan erilajien merkeissä. Linkopallonheiton ensimmäiset MM- kisat käydään ja yhdenkäden painoheiton toiset MM mitalit ratkotaan Leppävirralla. Linkopalloheitto on todella vanha laji, joka oli jäämässä unholaan, mutta Suomen Perinneurheiluliitto toi lajin takaisin elävien kirjoihin. Ja kyllähän sunnuntainakin rikotaan 100 osallistujan raja.

Nyt toivotaan hyvää säätä ja LepU:n koville joutuville toimitsijoille sitkeyttä ja kilpailijoille hurttia huumoria ja kilpailumieltä. Tämmöisiä miettii Leppävirran JR.

Liitosaappaanheiton VII MM- kilpailut .

Leppävirralla 5-7.06. 2015.

Ohjelma:

Perjantai 5.6

Klo 10-15 Erityisryhmien ja Invalidien MM- kilpailut ja linkopallonheiton MM.

Klo 17.00 Sekajoukkuekilpailut, työpaikat, kyläyhdistykset, ym. Mahdollinen kansainvälinen sekajoukkuekilpailu.

Lauantai 6.6. klo 9.00 avajaiset.

Klo 10.00 Paikka I M50-100v ja M50v joukkuekilpailut.

Klo 10.00 Paikka II Lapset ja perhejoukkuekilpailu.

Klo 12.00 Paikka I M19,22v M30-45v , harrastesarjat miehet ja joukkuekilpailu M30-49v

Klo 12.00 Paikka II N30-100v, N/M17, N19, 22v. Harrastesarjat naiset joukkuekilpailu N30-49v ja N50v.

Klo 14,30 Naisten MM –finaali ja joukkuekilpailu ja N/M maahanmuuttajien MM.

Klo 16.00 Miesten MM- finaali ja joukkuekilpailu.

Klo 17,30 Takkulan ekaserkusten liitosaapaskisa.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Powered by CMSimple | Kirjaudu sisään