Yhteistyössä

 


 

 

MM uutiset 2016

 

14.6.2016

Vesterinen ja Saukkonen liitosaappaanheiton maailman mestarit.

Pieksämäellä alkoivat saappaanheiton MM- kilpailut lauantaina. Ensimmäisenä kisapäivänä heitettiin liitosaapasta, lähes parinsadan heittäjän voimin. Miesten mestariksi heitti Leppävirran Urheilijoiden Jukka Vesterinen tuloksella 84,54. Naisten mestaruus meni seurakaverille Pirjo Saukkoselle tuloksella 55,29. Kakkoseksi miehissä heitti Riistiinan Urheilijoiden Tapani Hämäläinen tuloksella 80,06 ja kolmas sija meni Ouluun, kun Savon Saappaan Jukka Saaranen sai saappaan lentämään lukemiin 79,68. Naisten sarja oli äärettömän jännä sillä voitto Saukkoselle ratkesi viimeisellä heitolla, Nastolan Tuija Salonen paiskasi myös viimeisellä heitolla tuloksen 52,67 ja kolmas sija meni Pielavedelle Heidi Korkalaisen mukana tuloksella 45,64. Ikäsarjoissa heitettiin lukuisia Suomen ennätyksiä, joista kannattaa mainita järvenpääläisen Olavi Väänäsen tulos M80 sarjaan 51,07.Ensimmäisenä päivänä kansallisuuksia oli mukana viidestä eri maasta.

6.6.2016

Leppävirralla heitellään saapasta perjantaina.

Ilman saapas MM kisoja ei jää Leppävirtakaan. Perinteisesti perjantaina heitellään Leppävirran Urheilukentällä koko päivä. Klo 10.00 tulevat Leppävirran erityisryhmäläiset ja kehitysvammaiset omiin kisoihinsa. Iltapäivällä tulevat erilaiset seilaajat heittämään saapasta, kellon aika on vielä auki. Ilta päättyy klo 16,30 joukkuekisoihin. Joukkueita toivotaan työpaikoilta, kyläyhdistyksiltä, kaveriporukoilta .-  jos kiinnostaa kannattaa suunnata perjantaina kentälle , LepU:n porukat ovat päivystämässä ja heitättävät saapasta ja kaikenikäiset tervetuloa. toivottaa Jorma Rajakannas. Häneltä voi kysyä tai sopia ryhmille heittoaikoja numerosta 040 5287131.

Pieksämäellä lentää MM- saapas.

Kesäkuun 11-12 päivänä Pieksämäen keskusurheilukentän valtaavat saappaanheittäjät, jotka kokoontuvat ratkomaan MM mitaleita. Lauantaina heitetään liitosaappaanheiton MM mitaleista ja sunnuntaina on vuorossa perinnesaapas. Liitosaapas voi lentää jopa 100 metriä. Maailman ennätyksen 102,99 metriä. omistaa Leppävirran Urheilijoiden Jukka Vesterinen. Naisten ennätys on 57,35 Pirjo Saukkosen nimissä, hän edustaa myös Leppävirran Urheilijoita. Perinnesaapaskisa käydään kaupan vakiosaappaalla ja merkki on Isäntä saapas.. Perinnesaappaat lentävät 40-60 välimaastoon parhaimmillaan. Maailman ennätys 68,14 on Kivijärven Kivekkäiden Antti Ruusuvirran omistuksessa ja naisten ennätys 41,84 on Savon Saappaan Heidi Korkalaisen nimissä. Pieksämäellä melkein kaikki kilpaheittäjät ottavat osaa molempien saapasmuotojen kisaan, vaan porukasta löytyy heittäjiä, jotka ovat vannoutuneita heittämään vaan toista saapasmuotoa. Kilpailusta löytyy sarjoja joka lähtöön. Lasten sarjat alkavat liitosaappaanheitosta 3 vuodesta ylöspäin ja normaalisaappaan lasten sarjan alin ikäraja pn 8v. Aikuisten sarjat ovat N/M17,19,22, yl ja veteraanisarjat alkavat 30- ylöspäin viiden vuoden välein. Joukkuekilpailuita on esimerkiksi perhejoukkuekilpailu lauantaina, joukkueen voivat muodostaa vaikka ukki ja mummo, tai iskä ja äiti, lapsia voi mukana vaikka kuinka monta, maksimissaan kuitenkin yksi, kolmen paraan heittäjän tulokset jäävät voimaan. Kisassa tärkeintä onkin mukana olo, vaikka kolmelle ensimmäiselle joukkueelle jaetaankin mitalit ja kaikki joukkueet palkitaan, mutta kaikkien perheiden kesken arvotaan viikonloppu kylpylä paketti. Sarjoja löytyy kaikille vammaisluokille, invalidi ja näkövammaisille. Jopa maahanmuuttajille on omat sarjat. Vaikka Pieksämäellä heitetäänkin MM mitaleista, niin mukaan pääsevät kaikki halukkaat. Huippujen finaalit heitetään molempien kisapäivien päätteeksi. Suomesta suurimmat heittäjäporukat tulevat todennäköisesti, Raahesta, Savon Saappaasta Pielavedeltä, Ristiinan Urheilijoista ,Kiihtelysvaaran Urheilijoista, Kivijärven Kivekkäistä ja tietenkin isäntäseura Leppävirran Urheilijat tuovat paikalle suuren määrän heittäjiä. Kansainvälisyyttäkin varmaan saadaan mukaan, mutta se on hieman auki, mistä maista mahdollisia heittäjiä tulee.- Toivoisin Pieksämäen ja lähikuntien ihmisiä runsaasti mukaan, lapsia, vammaisryhmiä, maahanmuuttajia ja ikäsarjoissa varmasti löytyy mitalin ottajille tilaa. Kisojen vanhin osallistuja palkitaan erikseen. löytyykö alueelta sata vuotiasta? Ja jos löytyy tarvetta, niin järjestäjät voivat käydä heitättämässä porukkaa perjantaina vaikka paikanpäällä. kertoili kisasta kilpailun johtaja Jorma Rajakannas.

 Liitosaappaanheiton VIII MM kilpailut lauantaina 11.6 alkaen kello 9.00 ja perinnesaappaanheiton ensimmäiset sunnuntaina 12.6 klo 9.00 alkaen.

Kilpailun järjestää Leppävirran Urheilijat, Suomen Perinneurheiluliitto ja Suomen Saappaanheittoliitto. Kahviosta vastaa SaPa:n 03 juniorit.

Kiitos. Lisätietoa antaa Jorma Rajakannas 040 5287131.

26.1.2016

Liitosaappaanheiton MM- kilpailut Pieksämäelle.

Leppävirralla seitsemän kertaa järjestetyt MM- kilpailut järjestetään tänä vuotena Pieksämäellä. Kahdeksannen kerran pidettävien kisapäivät 11-12.6. Järjestävä seura Leppävirran Urheilijat joutuivat siirtämään kilpailut Pieksämäelle, koska oman kunnan kenttä oli varattu ulkopaikkakuntalaisen jalkapalloseuran turnaukseen.  Pieksämäellä heitetään lauantaina liitosaapasta ja sunnuntaina käydään perinnesaappaanheiton MM- kilpailut. Lauantaipäivän ohjelmassa löytyy sarjoja joka lähtöön. Normaalit kilpasarjat ovat nuorille 17,19 ja 22v, N/Myl ja ikäsarjat 30-100 vuotta viiden vuoden välein. Lasten sarjat alkavat 3v ylöspäin kahden vuoden välein. Lisäksi lauantaina heitetään vielä MM mitaleista kaikissa vammaisryhmissä. Lisäksi on vielä perhesarjan joukkuekilpailu, harrastajille on omat sarjat ja lisäksi maahanmuuttajille on vielä oma kilpailu. Liitosaapas lentää tosi pitkälle, sillä maailman ennätys Leppävirran Urheilijoiden Jukka Vesterisellä 102,99 ja naisten ennätys saman seuran Pirjo Saukkosella 57,35. Liitosaapasta voi vapaasti muotoilla perussaappaasta ja parhaiten lentävät saappaat on litistetty aivan litteäksi. Miesten  saappaan vähimmäispaino on 800 grammaa ja naisten 600 grammaa. Sunnuntaina heitetään aivan kaupan perussaapasta, joka nykyisin on merkiltään Isäntä saapas. Perinnesaappaan tulokset liikkuvat siinä 40-60 metrin välillä.  Liitosaappaanheitossa tehtiin viime vuotena Suomessa 1600 tilastotulosta.  Pieksämäelle odotellaan noin 300 heittäjää, jotka tulevat etupäässä Suomesta .Viime vuotena Leppävirralla oli 369 heittäjää  kisassa, jotka käytiin kolmena päivänä. Muutenkin Leppävirta kunnostautuu kenttä varauksien suhteen. Seuraavana viikonlopulla Leppävirralla piti olla avoimet TUL:n veteraanien mestaruuskilpailu yleisurheilussa ja yleisten sarjojen ja 17 vuotta ikäluokkien Järvi- Suomen mestaruuskilpailut ja kas kummaa niin sinäkin viikonloppuna kenttä on varattu KuPS:n junioriturnaukselle,  Tuollekin kilpailulle seura etsii varapaikkaa, ilmeisesti Suonenjoelta kenttä löytyy. Lisäksi jo seura on siirtänyt kaksi kesän kilpailua Joroisiin.  Leppävirran Urheilijat on ehkä Suomen aktiivisin kisajärjestäjä, 2015 vuotena seura järjesti 303 tapahtumaa.

Lisätietoa tapahtumista antaa Jorma Rajakannas 0405287131.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Powered by CMSimple | Kirjaudu sisään