Yhteistyössä

 


 

 

Huhtikuu 2021

 

24.4.2021

Suomen ennätyksiä nuoruuden innolla ja varttuneella kokemuksella.

Kolmas viikonloppu peräkkäin heiteltiin Leppävirralla , perinnelajia, avoimissa TUL.n mestaruuskisoissa. Viimeiseen kisapäivään oli tullut takatalvi moneen Suomen kolkkaan, joka piti heittäjät kotoisalla. Leppävirralla heiteltiin kuitenkin keväisen kaunissa säässä. Suomen ennätyksiä syntyi jälleen. Kalla Ollikainen kiskaisi T 13 sarjaan liitosaapasta 43,12, joka on ikäluokan Suomen ennätys. Toisesta ennätyksestä vastasi Terttu Kilpeläinen, joka heitti N75 sarjan linkopallon ennätykseksi 24,30. Leppävirran Urheilijoiden Jukka Vesterinen kiskaisi liitosaapasta 82,69 ja linkopallolensi 67,36. Tomi Ollikainen teki tulokset liitosaapas 57,19, linkopallo 48,44 ja perinnesaappaan mestaruus tuli tuloksella 33,54.
Naisten sarjassa Pirjo Saukkosen tulokset olivat liitosaapas 43,92, normisaapas 29,68 ja linkopallo 37,75. Varkauden Invalidien Timo Pulkkinen näkövammais luokassa heitti 26,62. Viimeisessä kevät kisassa tehtailtiin 80 tulosta, Korona kisalijoiden määrä pidettiin 20 osallistujassa.
Tulevan viikonloppuna ohjelmassa on perinteinen Vappujuoksu ja sunnuntaina avataan yleisurheilukautta heittolajien osalta.

18.4.2021

Leppävirralla heiteltiin TUL.n mestaruuksista.

Leppävirran Urheilukenttä oli lauantaina vielä lähes puolen metrisen lumikinoksien peitossa. Vieressä olleva jääkiekkokaukalosta oli jo lumipeite saanut kyytiä. Painonheitto paikka saatiin asfalttitielle, ja puskuraktorilla lunta pois, että ei tarvinnunut välineitä lumesta kaipaa.

Perinneurheilukisoissa ei vaadita suorituspaikoilta liikoja, matalankynnyksen liikunnasta kun on kyse.

Lauantain TUL.n mestaruuskilpailuun lisää "jännitystä" toi tiukat Korona rajoitukset.. Asia ratkesi etä kisa mahdollisuutena ja luontokin tuli avuksi, kisan alkamishetkellä Leppävirralla oli valtava lumikuuro, vielä heittäjät sekaan mahtuivat, vaikka sitäkin jo epäiltiin.

Avin toimesta paikalle oli hälytetty Leppävirran johtava lääkäri Jari Lukkarinen, joka tarkasti, että kaikki sujuu rajoitusten mukaisesti.
- täällä on kaikki kunnossa, erinomaisesti huomioitu turvallisuus ja etäkisa mahdollisuus on ollut hieno idea, kommentoi Lukkarinen.

Kisapaikkoja oli Lahti, Juankoski, Ylistaro ja Korso.. Vaikka kyseessä on matalankynnyksen liikunta, Mutta tuloksia kun kirjataan ylös, niin tietenkin joukosta löytyy huipputuloksia. Mutta TUL.n periaatteiden mukaan, kaikki mahtuvat samoille pelikentille.

Muutamia huipputuloksia kannattaa nostaa esille., Suomen monipuolisen perinneheittourheilija, Leppävirran Urheilijoiden Jukka Vesterinen tempaisi rengasta 27,76, rengas painaa kuusi kiloa. Yhdenkäden paino lensi 18,60, heittopainon paino on reilut 11 kiloa..
Leppävirran Urheilijoiden Pirjo Saukkonen teki tulokset naisten rengas 5kg, lensi 13,52 , naisten paino lensi 12,17 (7,2 kiloa) Oman ikäluokkansa N50 sarjan painoa Saukkonen heitti 15,32. (5,44 kg)

Päivän kovin(pia) tuloksia oli Lahti Sportin Jarkko Karstilan painonheitto tulos 20,69, paino painaa 9,08 kiloa.
Ylistaron Kilpa- Veljien Juhana Mäkelä lennätti miesten painoa 17,34.
Korson Kaiun Heikki Turunen heitti M70 sarjaan painoa 20,10, paino painaa 5,44 kiloa.
Leppävirran Urheilijoiden Terttu Kilpeläinen heitti N75 sarjaan rengasta 8,03, renkaan paino 2 kiloa.
Juankoskella heitettiin ilmeisesti maailman vanhinta heittolajia hevosenkenkää, josta löytyy Amerikasta tuloksia jo 1800 luvulta?

3.4.2021

Jukka Vesterinen kiskaisi renkaaheiton ME tuloksen

Pääsiäisen aikaan Suomen Perinneurheiluliitto liikuttaa ihmisiä etänä. Jo tähän mennessä on tuloksia tehty, Polvijärvellä heitettiin saapasta hankiaiselta. Vantaan Korsossa puolestaan on päästy kausi avaamaan , jo sulilta maalta.

Leppävirralla viskeltiin autonrengasta , aina ME pituuksiin asti.Leppävirran Urheilijoiden Jukka Vesterinen avasi kauden tuloksella 28,93, tulos on M45 sarjan maailman ennätys. Vesterisen ennätys on 30,47, joka uupuu viisi senttiä lajin maailman ennätyksestä, joka on 30,52, takavuosinen 20 metrin kuulamiehellä Mika Vasaralla. Jukka Vesterinen oli tyytyväinen avaukseensa- ihmeen hyvin antoi käsi heittää, vaikka vasta oli käsileikkauksessa, voima tasokin on säilynyt hyvänä, otin 200 kiloa viikolla penkistä- Vesterinen kertoi. Miesten rengas painaa 6 kiloa.

Tomi Ollikainen teki oman ennätyksensä M40 sarjaan 18,33. Kalla Ollikainen rikkoi T13 sarjan Suomen ennätyksen 15,48 2 kilon renkaalla ja naisten liiyosaapas lensi 37,07

Ensi viikon lauantaina 10,4 heitellään Leppävirran Sorsakoskella klo 16.00. Kisaillaan avoimissa TUL:n mestaruuskisoissa, lajit ovat renkaan ja yhdenkäden painonheitto. Kisat viiedään läpi Korona sääntöjen puitteissa.

Powered by CMSimple | Kirjaudu sisään