Yhteistyössä

 


 

 

Elokuu 2010

Saukkonen ja Vesterinen metallin saapasmestarit 26.8..2010

Metallityöväenliiton saappaanheiton SM kilpailut pidettiin Raahessa viikonloppuna. Osanottojoukko oli ennätyksellinen, sillä lähes 50 metallimiestä ja naista oli saapunut kisoihin. Miesten mestariksi heitti metalli osasto 24 Jukka Vesterinen tuloksella 59,33. Naisten mestari oli saman osaston Pirjo Saukkonen tuloksella 37,15. Hopea mitali tuli Leppävirralle osasto 118 Kari Markkaselle 50,33 siipaisulla. Seuraavatkin sijoitukset jäivät Varkauden osasto 24, Markku Luostarinen otti pronssit tuloksella 49,97 ja Erkki Leskelä oli neljäs 49,10 heitolla. Varkauden seudun menestys oli lähes täydellinen, kun naisten sarjan kakkonen Piia Holopainen Heinävedeltä heitti tuloksen 26,60. Kaikki edellä mainitut heittäjät edustavat "siviilissä" Leppävirran Urheilijoita. M55 sarjan voitti Kari Markkanen tuloksella 50,85, hopea meni Joroisten Veli Pulliaiselle tuloksella 46,19. Heikki Valli vei M50 sarjassa voiton Kurikkaan tuloksella 45,84 ja M60 sarjan voittaja mikkeliläinen Pentti Montonen heitti 43,74.
Raahessa kisajärjestelyt sujuivat hyvin ja paikallinen ammattiosasto oli nähnyt vaivaa kilpailijoiden eteen.

 

Joroisissa boccian Perinneurheiluliiton SM.1.9.2010


Joroisten Jyske järjestää torstaina boccian Suomen Perinneurheiluliiton SM kilpailut. Kilpailuihin on ilmoittanut ennätyksellisesti joukkueita. Miesten sarjaan on tulossa 14 ja naisten sarjaan 8 joukkuetta. Jos jokainen joukkue tuo neljä henkeä mukanaan, niin Joroisissa nähdään lähes sata boccian pelaajaa.
Kilpailut alkavat torstaina syyskuun 2 päivä klo 10.00, Joroisten jääkiekkokaukalolla.
Kyvyt esiin kilpailut vetävät Leppävirralle 231 osallistujaa viikonloppuna.
Leppävirran Urheilijat järjestävät tulevana viikonloppuna avoimet TUL:n Itä-Suomen kyvyt esiin kilpailut. Kilpailut ovat samalla nuorisokansalliset. Osallistuja määrä on huippuluokkaa, kilpailuihin on ilmoittautunut 231 lasta, jotka tekevät peräti 765 lajisuoritusta. Maantieteellisesti on edustettuna koko Suomi, kaukaisimmat kisailijat tulevat Lapin Lukosta Rovaniemeltä. Seuroja on mukana yli 80. Monille lapsille tulevat kilpailut ovat viimeinen mahdollisuus parannella tuloksia ikäluokkaansa. Seuroittain ilmoittautuneista suurimmalla porukalla tulevat Polvijärven Vauhti ja Juuan Urheilijat. Leppävirran Urheilijoistakin on toistakymmentä lasta mukana. Monet tulevat Leppävirralle perheen voimin, yhdistämällä samalla perheloman, joten kilpailuilla on suuri merkitys Leppävirralle matkailullisestikin.
Kilpailut alkavat viikonloppuna molempina päivinä klo 12.00

Hyviä tuloksia LepU:n viikkokisoissa.23.8.2010


Leppävirran Urheilijoiden piirikunnalliset viikkokilpailut vetivät kesän osallistuja ennätyksen. Tuloksia parantelemaan oli tullut 30 osallistujaa, jotka tekivät 60 lajisuoritusta. Päivän parhaasta tuloksesta vastasi P13 sarjassa kilpailut Keuruun Kisalijoiden Veikko Laitinen. Oman ikäluokan kiekko lensi 55,43 ja kilon kiekko omaan ennätykseen 46,98. Maaningan Mahdin Jonna Miettinen heitti N22 sarjan moukaria koville lukemille 55,20. M17v moukarissa Varpaisjärven Vireen Arttu Väänänen heitti 55,56 ja T11 sarjaan Kiira Väänänen 40,14. LepU:n Jesse Simoinen heitti P12 sarjaan keihästä mukavan tuloksen 33,36.
Hannu Ilonen pyörätuolista sauvoi 3000m aikaan 16,48,1. Heikki Impivaara kelasi saman matkan aikaan 22.10,5. Pekka Kandolin testasi kuntoaan Invalidien SM kisoihin, 3000m kävely meni aikaan 24,43,6
Heikki Impivaara työnsi kuulassa oman ennätyksensä 4,89. Lilli Korhosen kuula lensi N75 sarjassa 5,71. Pirjo Saukkonen heitti olympiapainoa 6,38.
Liitosaappaassa heitettiin muutamia omia ennätyksiä. Hannu Ilonen paransi ennätystään monta metriä tulokseen 14,05. Heikki Impivaara saa kohta Ilosesta kovan vastuksen, Impivaaran tulos oli 15,00. Päivi Simoinen heitti liitosaapasta 33,34. Päivi Simoinen on saappaanheiton ensimmäinen maailman mestari vuodelta 1992. Nyt Simoisen tulos oli parempi mitä aikanaan kultamitali tulos. LepU:lle on kasvamassa hyviä nuoria liitosaappaanheittoon. Kinnusen siskoksista 14 vuotias Mari heitti 24,65 ja kaksi vuotta nuorempi Tiina 23,40. Pikkusisko Johanna 8v sai saappaan lentämään 13,50. Vielä kannattaa mainita 84 vuotiaan Helvi Heinosen tulos 20,30.


Maarit Salovirta potki kaksi SM kultaa. 22.8.2010


Potkulautaulun eli kickbiken SM- kilpailut pidettiin Nakkilassa viikonvaihteessa. Leppävirran Urheilijoiden Maarit Salovirta voitti naisten sarjassa sekä mailin , että maratonin Suomen mestaruuden. Mailin matka kulki Salovirralta aikaan 3,37 ja maraton (37km) 1.58,18. Ajat ovat huippukovia, jos aikoja vertaa esimerkiksi juoksijoiden tekemiin. Nakkilan kilpailut käytiin 300m juoksuradalla omaavalla urheilukentällä. Seuraavaksi potkulautailijat suuntaavat Leppävirran Takkulaan sunnuntaina 12.9, jossa ratkotaan Suomen mestaruudet 5,5 km matkalla. Takkulan kilpailuissa on aivan pienillekin lapsilla oma potkulautailukilpailu, ihan perinteisillä potkulaudoilla, matkojen vaihdellessa 50m ja 200m välille. Potkulautailun lisäksi kisoissa ratkotaan avoimet TUL:n rullahiihdon ja luistelun mestaruudet, lisäksi on ohjelmassa vielä sauvaluistelu.


Jorma Rajakannas kalajuoksun Suomen mestari. 22.8.2010


Leppävirran Laakunlampi oli kalajuoksun SM kilpailuiden näyttämönä. Hirveän suurta osallistuja joukkoa kilpailut eivät vetäneet, mutta mukana olijoilla riitti kylläkin yritystä ja kilpailumieltä.
Kilpailuista muodostui jännittävä ja tasaväkinen. Suurimman kalamäärän onki järjestävän seuran Leppävirran Urheilijoiden Jorma Rajakannas, jonka saamat kuusi kalaa riitti voittoon. Samalla hän uusi viime vuotisen voitonsa. Aivan kävelemällä voitto ei irronnut, vaan viimeiseen kalaan täytyi pistää juoksuksi, aivan viime sekunnilla voittokala tuli toimitsija pöydän luokse. - kylläpä otti loppu koville, onneksi juoksin, muuten olisi loppumerkki soinut,Rajakannas kertoili. Kisan kakkonen M55 sarjassa myöskin kilpailut Varkauden Vapan Juha Ikonen kiersi 5 kierrosta, lammin ympärikierros on reilun kilometrin. Kolmanneksi eniten kierroksia kiersi miesten sarjan voittaja LepU:n Seppo Julkunen, neljä kierrosta. Naisten sarjan voittaja Meri- Tuulia Kouhia ylsi myös neljään kierrokseen- Meri- Tuulia Kouhia kertoi harjoitelleensa edellisena päivänä- Lähden mukaan jos joku laittaa madon koukkuun, se on niin inhottavaa- Kouhia kertoili. Ilmeisesti "joku" laittoi madon koska voitto tuli. Taakse jäi kova onkinainen Pieksämäen Tuula Karjalainen, jonka hopea sija tuli ilman yhtään kalaa. Vermersalmelainen LepU:a edustava Raimo Kilpeläinen voitti M65 sarjan 4 kalalla. Vanhempien veteraanisarjojen M75v voitto meni Kyösti Kinnuselle yhdellä kierroksella. Joukkuekilpailun voitti LepU/Vapa 14 kierroksella,joukkueeessa onkivat Rajakannas, Ikonen ja Pertti Tuomainen joka oli kolmas M55 sarjassa. Toisena oli Onkiveikot 8 kierroksella, Kouhia, Julkunen ja Karjalainen ja kolmannen sijan vei Kalaveteraanit 5 kierroksella, joukkueen muodostivat Kilpeläinen, Kinnunen ja M65 sarjan kakkonen Teuvo Iivanainen.- Ensi vuoden kalajuoksun SM kisojen pitopaikka voi muuttua, vaikka kyllähän Laakunlampikin on hyväpaikka, ainakin minulle,kertoili Jorma Rajakannas Leppävirran Urheilijoista.


Hannu Ilonen ja Heikki Impivaara mestarit Leppävirralla 21.8.2010


Leppävirran Urheilijat järjesti SVU:n SM rullahiihdot ja luistelut Leppävirran Takkulassa. Samassa yhdeydessä pidettiin myös Suomen Perinneurheiluliiton kelauksen SM kilpailu. Mukaan oli tullut kaksi Pt luokkalaista. Hannu Ilonen Varkauden invalideista voitti M55 sarjan sauvapyöräilyn 1,5km ajalla 8,02. Leppävirran Urheilijoiden Heikki Impivaara kelasi M60 sarjan mestariksi ajalla 11,57. Perinneurheiluliiton tapahtumissa on aina sarjoja kaikille vammaisryhmille ja hyvin kanssakilpailijat ottivat pt luokkalaiset mukaan.
Hiihtorullilla mentiin kovempaa kuin suksilla.
Rullasuksilla pidettin kovempaa vauhtia kuin luistelussa. Päivän nopeimman ajan kellotti 5,2km matkalla, M45 sarjan voittaja Stefan Storvall, hänen aikansa oli 10,51. Tässä sarjassa tehtiin päivän nopeimmat ajat muutenkin, kakkonen Antti Pöyhönen sai ajan 11,38 ja kolmonen Veli-Heikki Mustonen 11,50. Naisten nopein oli N35v voittaja Niina Anderssen Joensuun Katajasta 16,07. Luistelumatkojen paras aika oli Kensun Veli- Jussi Koskinen, jonka M40 sarjan voittoaika oli 11,04. Naisten nopein oli N35 sarjassa luistellut Kunto Pirkkojen Elisa Rajamäki, hänen aikansa oli 12,19, joka oli seitsemänneksi paras koko kilpailuissa. Takkulan kilpailut sujuivat lupsakkkasti, palkinnot olivat jaettu jo ennen järjestäjien lupaamaa klo 15.00, tosin vain viisi minuuttia aiemmin. Kisat onnistuivat hyvin, vanhalla kunnon ajanotolla. Osallistuja määrä oli 68 rullailijaa. Huomenna sunnuntaina LepU järjestää Suomen Perinneurheiluliiton SM- kilpailun kalajuoksussa, kilpailupaikkana on Laakunlampi ja kilpailu alkaa klo 12.00

18.8.10
Liitosaapaskilpailut Varkaudessa ensi keskiviikkona.


Leppävirran Urheilijat järjestävät varkautelaisille tutustumiskilpailun liitosaappaanheitossa, keskiviikkona 25 päivä elokuutta. Kilpailupaikkana on Käpykankaan hiekkakenttä. Kilpailuissa on sarjoja kaikenikäisille, lasten sarjat alkavat 3 vuodesta ylöspäin ja veteraanisarjat 30v ylöspäin, viiden vuoden välein. Naisille ja miehille on vielä harrastesarjat. Kilpailuissa on sarjoja myöskin eri vammaisryhmille. Kilpailut alkavat keskiviikkona 25 elokuuta Käpykankaan hiekkakentällä klo 18.00.


Liitosaappaanheitto vetää väkeä.


Liitosaappaanheitossa on tilastoihin tehnyt tuloksia tänä kesänä jo yli 600 eri heittäjää . Naisia on 173 ja miehiä 232.. Lapsia ja nuoria on mukana ollut lähes parisataa ja lisäyksenä vielä eri vammaisryhmät. Jos otetaan mukaan ikäryhmissä heittäjät niin tilastoitavia tuloksia on reilusti yli tuhat. Suomen Perinneurheiluliiton lajeista liitosaappaanheitto on selvästi ykkönen, vaikka reilua kasvua on muissakin lajeissa. Liitosaappanheitossa vielä kauden tärkeimmät kilpailut ovat edessäpäin, joten tilastot kaunistuvat vielä runsaasti. Liitosaappaanheiton ja renkaanheiton SM- kilpailut ovat Leppävirralla syyskun 26 päivä, jonne odotellaan reilusti yli 200 heittäjää. Seuraavat SM kilpailut ovat Perinneurheiluliitolla boccian kilpailut syyskuun 2 päivä Joroisissa, Joroisten Jyskeen järjestämänä.
Suomen Perinneurheiluliittoon on liittynyt paljon uusia seuroja, viimeisempänä Kauhajoen Karhu, joka järjestää olympiapainonheiton SM- kilpailut syyskuun 12 päivä.
- Paljon on saatu aikaan reilussa vuodessa, olemme ohittaneet toiminnan määrässä paljon valtionapukelpoisia liittoja, monet olympialajien liitot eivät pysty samaan, vaikka toimistot on palkallista väkeä pullollaan. Omien nettisivujen päivitys on vertaansa vailla meillä, vaikka kaikki tapahtuu vapaaehtoisin voimin, Perinneliitto täyttäisi mielestäni jo nyt SLU:n kriteerit, mutta en tiedä edes huolitaanko meitä sinne? kertoili kuulumisia Suomen Perinneurheiluliiton puheenjohtaja Jorma Rajakannas


Kalajuoksun (kävelyn) SM- kilpailut Leppävirralla


Leppävirran Urheilijat järjestävät Kalajuoksun SM- kilpailut Leppävirran Laakunlammella sunnuntaina 22 elokuuta. Kalajuoksun säännöt ovat, kalansaannin jälkeen kierretään lammi ympäri, joka noin 1km. Voittaja on hän jolla on on eniten kierroksia. Vaikka kyseessä on kalajuoksu, niin kävellekin pystyy lenkin kiertämään ja kävelylläkin pystyy kisan voittamaan. Viime vuoden voittaja Jorma Rajakannas taivalsi kävellen neljä kierrosta. Tietenkin jos kalansyönti on hyvä, niin silloin tietenkin on juoksukunnosta apua.
Sarjoja kilpailussa on N/Myl,55,65 ja yli 75v, nuorten sarja on alle 16v. Lisäksi on joukkuekilpailu naisille ja miehille 3 henkisin joukkuein.
Joukkueen voi muodostaa vaikka kaveriporukat, polttariporukat, työpaikka, urheiluseurat tai muut yhteisöt.
Kilpailuaika on puolitoista tuntia. Kilpailut ovat sunnuntaina 22.8 klo 12-13,30. Ilmoittautua ja lisätietoja Jorma Rajakannas 040 5287131 tai sähköpostilla jr.lepu@gmail.com. Paikanpäälläkin kerkiää mukaan

.
Murtasaari ja Aho vauhdittoman moukarinheiton Suomen mestarit 14.8.2010


Vauhdittoman moukarinheiton SM- kilpailut pidettiin Mikkelin Otavassa.
Sekä naisten, että miesten sarjojen mestarit vaihtuivat. Miesten mestariksi heitti Kuopion Sisu- Veikkojen Jussi Murtasaari yhteistuloksella 161,07. Viiden kilon moukari lensi 39,66, neljän kilon 53,95 ja kolmen kilon 67,46. Miesten kisan kakkonen Leppävirran Urheilijoiden Kari Markkanen heitti 147,17 ja kolmonen saman seuran Seppo Julkunen 140,63. Viime vuoden mestari Jani Reinikainen ei päässyt kisaan mukaan kuumesairauden takia. Naisten mestariksi heitti Pulkkilan Ponnen Teija Aho 123,19, Neljän kilon moukari lensi 30,35, 3kg 41, 81 ja 2,5 kg 51,35, kaikki tulokset ovat uusia Suomen ennätyksiä. Viime vuoden mestari Leppävirran Urheilijoiden Pirjo Saukkonen oli hopealla tuloksella 112,66.
Mikkelin Kilpa-Veikkojen Veikko Vilen teki M80 sarjaan uudet SE lukemat 104,08, 4kg lensi 26,25, 3kg 36,32 ja 2,5kg 41,50.


Pentti Montonen heitti liitosaappaanheiton SE:n 14.8.2010


Vauhdittoman moukarinheiton SM- kilpailun yhteydessä käydyissä liitosaapas/ renkaanheitto kilpailuissa tehtiin jopa Suomen ennätys. Ennätyksestä vastasi Mikkelin Kilpa- Veikkojen Pentti Montonen, joka heitti liitosaapasta M65 sarjan Suomen ennätykseksi 49,01. Renkaanheitossakin Montonen heitti päivän parhaan tuloksen 19,10. Muita päivän parhaita tuloksia olivat Satu Korholan saapastulos T15 sarjaan 30,11. Satu Korhola lähtee viikon päästä T14 sarjan kiekonheittoon tavoittelemaan SM mitalia Ristiinan Urheilijoiden joukkueessa. Muita hyviä noteerauksia oli Annuriikka Korholan rengastulos 7,80, T17 sarjaan. Matti Korhola 10v viskasi pientä rengasta 9,14 ja naisten saapas lensi 14,77. Seppo Julkunen heitti renkaassa kauden parhaansa 19,49. Äiti Anne Korhola näytti lapsilleen esimerkkiä, rengas lensi 6,50 ja saapas 16,75.- pitäähän se minunkin tehdä tilastoon tulokset, aina iloinen Anne Korhola sanoi.


Olympiapainon SM-kisat sunnuntaina 12.09.2010 Kauhajoella klo 12.00


Kilpailukeskus: Kauhajoen keskusurheilukenttä
Sarjat: Yleinen, M/N 30+ (myös lisälajit painonheitto, moukari)
Osallistumismaksu: Olympiapaino 10 e, lisälajit 6 e/laji. Maksu paikan päällä.
Ilmoittautuminen: Sähköpostilla jukka.peralaa@luukku.com 10.09. mennessä tai
paikan päällä 30 min. ennen lajin alkua. Nimi, sarja, syntymäaika, lajit, seura ja virallinen seuralyhenne.
Tiedustelut: Jukka Perälä p. 040-758 8089 iltaisin.
Lisätietoja: Tulokset nähtävissä www.kauhajoenkarhu.net ja www.svu.fi.
Hyvät palkkinot, kioskista evästä sekä arvontaa osallistujen kesken.
Alustava aikataulu:
Paikka 1 Pääkenttä
klo 12.00 Olympiapaino (25.4 kg) M Yleinen, M30-55
klo 13.15 Painonheitto M Yleinen, M30-55
klo 14.15 Painonheitto M 60-90+
Paikka 2 Hiekkakenttä
klo 12.00 Olympiapaino M 60-90+
klo 13.15 Moukari M 60-90+
klo 14.15 Moukari M yleinen, M 39-55
Paikka 3 Parkkipaikka
klo 12.00 Olympiapaino (15,88 kg) N yleinen, N 30+
klo 13.15 Painonheitto N Yleinen, N 30+
klo 14.15 Moukari N Yleinen, N 30+
TERVETULOA KAUHAJOELLE
Kauhajoen Karhun 100-vuotisjuhlavuonnal


VAU:n liikuntatapahtuma veti 60 osallistujaa. 11.8.2010


Varkauden keskuskentällä vietettiin tiistaina VAU:n liikuntapäivää. Osallistuja määrä nousi hyväksi, sillä reilut 60 henkeä, tuli kokeilemaan erilaisia liikuntamuotoja. Sopivasti ennen alkuverryttelyä sadekuuro raikasti ilman. Maire Kolarin vetämän alkujumpan jälkeen lihakset olivat vetreessä kunnossa, kokeilemaan eri lajeja. Suosituimmaksi muodostui liitosaappaan ja linkopallonheitto. Lajeissa saatiin aikaiseksi kilpailut. Kisalijoiden joukosta löytyi todellisia lahjakkuuksia, jotka pistivät muutamissa ikäsarjoissa Suomen Perinneurheiluliiton tilastoja uudeen järjestykseen. Tärkein anti kuitenkin oli itsensä voittaminen ja uuden kokeminen. Moni keskuskentälle tullut "joutui" kokeilemaan lajeja, vaikka ei ollutkaan valmistautunut kisailemaan. Varsinkin linkopallonheitto tuntui sovivan kaikille. Edellä mainittujen lajien lisäksi tarjolla oli bocciaa, kiekon ja keihäänheittoa. Kuulantyönnössäkin veresteltiin vanhoja muistoja. Lilli Korhonen ja Pekka Kandolin antoivat kävelynäytteen, reippaasti sujui 2000m. Markku Suhonen oli tuonut näytille vammaisille sopivia liikuntavempaimia. Käsipyörät saivat kovaa kyytiä, kun kentälle eksyneet pojat pääsivät kokeilemaan kulkupelejä.Varkauden vammaisten yhteistyöelin, VAU on saanut mukavasti vauhtia liikuntaan, nytkin keskuskentällä oli näkövammaisia, kehitysvammaisia, liikuntavammaisten lisäksi. Taisipa moni saada kilpakärpäsen pureman? Jyväskylän VAU:n yleisurheilun SM kisoihin tuntui moni mieluilevan ja sehän tietää Varkauteen ennätyksellistä määrää SM- mitaleita. SM- kilpailut ovat Jyväskylässä syyskuun 4-5 päivä.

 

Liitosaapas liiteli Venäjän Salmissa 11.8.2010


Leppävirran Urheilijoiden saapasretki Venäjän Salmiin onnistui, alkuhankaluuksien jälkeen hyvin. Hankaluudet johtuivat bussista puuttuvan kansainvälisen katsastusleiman vanhemisesta. Venäjän tullista matkustajat käännytettiin takaisin koti Suomeen. Hiukan hermoja koetellut tilanne laukesi, kun rajanpinnasta saatiin toinen auto viemään ryhmä perille. Perille meno kesti kaikkiaan 13 tuntia, mutta huumoria riitti vielä mukana olleilla. Helteinen perjantai päivä käytettiin hyväksi, Pitkärannan kauppoja romutessa, muistomerkkejä katselemassa ja paikalliseen museoon tutustumiseen. Päivän kruunasi uintiretki Laatokassa.
Kisapäivä lauantai oli helteen suhteen ennenkokematon, lämpöluvut virallisesti olivat yli 40 asteen ja 41 asteen tietämillä. Jännityksellä odotettiin kuinkahan paljon heittäjiä ilmestyy paikalle? Järjestäjiltä ei ainakaan usko puuttunut, penkkejä yleisöä varten kannettiin tiuhaan tahtiin. Kisapaikalle ilmestyi porukkaa uskomaton määrä, määrä johon Suomessa ei ole totuttu. Itse heittäjiä oli mukana 64 henkeä, joista paikallisia 57. LepU:n heittäjien lisäksi Kiihtelysvaaran Urheilijoista oli kolmen hengen ryhmä mukana.
Itse kilpailu vietiin läpi ennätys ajassa, kisa kesti 1 tunti 40 minuuttia. Nuoret ripeät toimitsijat hoitivat tehtävänsä kiitettävästi. Parhaan tuloksen miehissä heitti LepU:n Jorma Rajakannas, joka sai saappaan lentämään 44, 85. Naisten sarjan voitti Venäjän Julia Solorova tuloksella 28,70, Kiihtelysvaaran Kirsi Heiskanen hävisi 13 senttiä. Veteraanisarjoissa voitot veivät LepU:n Lilli Korhonen ja Kiihtelysvaaran Aaro Raassina. Paikalliset heittäjät niin miehissä kuin naisissakin tekivät kovia tuloksia, olemattomaan harjoitteluun nähden.
Järjestäjät olivat nähneet vaivaa vielä palkintoen jaonkin suhteen. Palkinnot jaettiin hienossa juhlassa, paikallisessa kulttuuritalossa. Juhlapuheiden ja lahjojen vaihtamisen lisäksi, paikalliset nuoret esittivät korketasoisia lauluja.
Tarkoitus olisi ensi vuonna saada Salmista heittäjiä Leppävirralle liitosaappaanheiton MM- kilpailuihin. Yhtenä rahoitusmuotona nousi esille,että Salmilaiset taitavat laulajat voisivat pitää Leppävirralla konsertin kisa viikonloppuna.
-Aivan mahtavaa toimintaa pienessä kunnassa, heillä pyörii monenlaista kulttuuri ja käsityöpiirejä kylässä. Kansainväliseen toimintaan, ei näköjään tarvitse kuntalaisten veroeuroja tuhlata, kuten ystävyyskunta toiminnassa on totuttu, LepU:n puheenjohtaja Jorma Rajakannas kommentoi.


Saukkonen ja Markkanen parhaat pm painonheitoissa. 9.8.2010


Leppävirran Urheilijat järjestivät pm kilpailut painonheitossa ja olympiapainonheitossa maanantai-iltana Leppävirralla. Miesten puolella parhaat tulokset tekivät Kari Markkanen, joka voitti molemmat heittomuodot, normaali paino lensi 14,11 ja olympiapaino 7,09. Naisten parhaat tulokset teki Pirjo Saukkonen, joka lennätti painoa 10,63 ja olympiapaino lensi 6,74. Iisalmen Visan Pentti Heiskanen voitti m50 sarjan painonheiton tuloksella 12,46. Jorma Niskanen Iisalmesta voitti molemmat painonheitot M45 sarjassa tuloksin 10,93 ja 6,97. LepU:lle mestaruuksia toivat vielä Markkasen ja Saukkosen lisäksi. Meri- tuulia Kouhia N30 sarjassa tuloksin 8,50 ja 5,38. Anita Hyttinen voitti N45 sarjan painonheiton tuloksella 7,73 ja Evita Mehtonen heitti N19 sarjaan 6,36. Heikki Impivaara heitti pyörätuolista käsin tuloksen 4,25. Heikki Impivaaran esimerkin toivoisi yleistyvän vammaisliikkujien parissa muutenkin, pienellä mielikuvituksella kaikki lajit ovat sopivia vammaisillekin. Tapani Rissanen heitti miesten moukari C- luokan tuloksen verran 35,94 ja M55 sarjan moukari lensi 40,63.


Eemi Saukkonen heitti renkaanheiton SE:n 8.8.2010


LepU:n Eemi Saukkonen vastasi parhaista tuloksista avoimissa Keski-Savon mestaruuskilpailuissa Heinävedellä.
Miesten sarjaan rengas lensi 25,45, joka on kauden kärkitulos Suomessa. M19 sarjaan pienemmällä renkaalla Eemi heitti Suomen ennätykseksi hurjat lukemat 27,08. Toisesta Suomen ennätyksestä renkaanheitossa vastasi LepU.n Pirjo Saukkonen N40 sarjaan 16,11 kantaneella heitolla.
Liitosaappaanheitossa LepU:n Jukka Vesterinen heitti päivän pisimmän kaaren 66,92, toiseksi parhaiten heitti LepU:n Kari Markkanen 57,60 ja kolmanneksi parhaiten Matti Saukkonen 52,54 heitolla.
Naisten sarjojen paras tulos oli LepU:n Pirjo Saukkosella 41,80 kaarella N40 sarjaan, naisten toiseksi paras tulos LepU:n Piia Holopainen 28,12, Muuruveden Tuula Miettinen sai saappaan liiton 27,64 heiton arvoisesti.
Helteisessä säässä pidetyt kisat keräsivät heittäjiä myös pääkaupunkiseudulta. Miesten harrastesarjaan syntyi hyvä tulos liitosaappaanheitossa Helsingin Markus Bergströmiltä 39,70, toiseksi kiskaisi Jyväskylän Pertti Janhunen 31,65 kantaneella heitolla.
Lasten ja nuorten sarjoissa oli mukavasti osanottajia, parhaimmat noteeraukset T17 sarjaan heitti Jonna Kaikko Helsingistä, liitosaapas liiteli 21,45 ja rengaskin lensi 7,03.

5.8.2010
Heinävedellä heitetään sunnuntaina liitosaapasta

Heinävedellä järjestetään sunnuntaina liitosaappaanheiton ja renkaanheiton Keski- Savon mestaruuskilpailut. Kisoihin ovat tervetulleita kaikki, ennenkaikkea kesämökkiläisiä ja lomailijoita odotellaan mukaan. Kilpailuissa lasten sarjat alkavat jo 3 vuodesta ylöspäin. Veteraanisarjat alkavat 30 vuodesta ylöspäin. Naisille ja miehille on lisäksi harraste sarjat. Kilpailun johtaja Pirjo Saukkoselle voi ilmoittautua ennakkoon numeroon 040 7152155
tai paikanpäällä. Kilpailut alkavat Heinäveden urheilukentällä sunnuntaina klo 12.00.

Liitosaapasta heitetään Venäjän Salmissa.

Leppävirran Urheilijat tekevät viikonloppuna liitosaappaanheiton kisamatkan Venäjän Karjalaan. Torstaina alkanut matka sisältää lauantaina liitosaapaskilpailut Salmissa. Ohjelmassa on perjantaina kauppa- ja tutustumisreissu Pitkärantaan ja tarkoitus olisi ehtiä vielä katselemaan Laatokan rantoja. Perjantai- iltana on Salmissa vielä ohjelmaa, Salmin kunnan puolesta.
Viime kesänä liitosaapaskilpailut saivat hyvän vastaanoton, paikallisia oli mukana 49 heittäjää. LepU:n porukan lisäksi Kiihtelysvaaran Urheilijat tulevat Salmiin heittämään.


LepU: Painonheiton ja olympiapainonheiton pm- kilpailut Leppävirralla maanantaina 9.8 klo18.00.

LepU: Rantaongintakilpailut Kalmalahdella tiistaina 10.8 klo 17.30. Siirtymät 15 minuuttia. Sarjat entiset.

LepU: Veteraanien SM rullahiihdot ja luistelut Leppävirran Takkula 21.8 klo 13.00. Ilmoittautuminen Jorma Rajakannas 040 5287131 tai jr.lepu@gmail.com, 11,8 mennessä.Ehdoton takaraja.


Riku Pulliainen heitti liitosaappaanheiton SE:n


Leppävirralla käydyissä liitosaapaskisoissa, Ristiinan Urheilijoita edustava, Riku Pulliainen heitti M22 sarjan Suomen ennätyksen 64,10. Riku Pulliainen on kirjoilla Joroisissa.
Toisesta Suomen ennätyksestä vastasi PT luokassa Heikki Impivaara tuloksella 15,65. Kisoissa tehtiin muutamia muitakin kovia tuloksia. Jukka Vesterinen heitti päivän parhaan tuloksen 66,13. Markku Luostarinen sai lentämään parhaimmallaan 59,76. Joroisten oikea härkä Veli Pulliainen heitti M55 sarjaan ennätyksensä 56,20. Naisten sarjassa Pirjo Saukkonen heitti hienon tuloksen 46,51. Meri- Tuulia Kouhia heitti 37,48. Teräsmummo Helvi Heinonen N80 sarjaan 20,55. Tuulta oli, mutta pahaksi onneksi, pyörivä ja epätasainen tuuli ei antanut kuitenkaan ilmaisia metrejä.


Mikko Anttosen keihäskaari parasta veteraanien pm- kisoissa.


Leppävirran Urheilijat isännöivät veteraanien pm kilpailuiden II osaa Leppävirralla. Kauniissa kesäillassa mukaan oli tullut 56 kilpailijaa, jotka tekivät pikkuisen vaille 100 lajisuoritusta. Osallistuja määrä on erinomainen, ottaen huomioon toiseen osaan kuuluvat lajit, jotka eivät ole veteraaniurheilijoille kaikista mieluisimpia.
Päivän parhaasta tuloksesta vastasi Joensuun Katajan Mikko Anttonen, joka latasi M45 sarjaan keihästä 61,31. Veteraanisarjoissa kilpaillaan M50 sarjaan asti yleisten sarjojen välineillä. Jukka Kaukola Kuopion Seudun Veteraaniurheilijoista pisteli 800m kovaan aikaan 2.07,5. Mikko Koli Tampereen Kunto Pirkoista pisteli 200m aikaan 24,2. Mikkelin Jorma Mannisen 200m aika 26,9 M65 sarjaan on erinomainen. LepU:n Pertti Tuomaisen 3000m kävelyn aika 17.01,2 M55 sarjaan ja Anita Hyttisen N45v 20.44,2 olivat ratamatkojen parhaasta päästä myöskin. Heittolajeissa LepU:n heittäjät kunnostautuivat, vieden valtaosan mestaruuksista. Timo Nissinen on päässyt kesän mittaan oivaan tuloskuntoon, niinsanotut " oikeatkin" välineet lentelevät hyviin mittoihin. Veteraanimestaruus moukarissa tuli hyvällä tuloksella 41,48. Veteraanikisan ulkopuolisessa lajissa kiekossa Nissinen heitti oman ennätyksensä 41,71. Kun päivän saldoon lisätään vielä renkaanheiton kakkostulos 21,80, niin Nissisen päivä oli lähes täydellinen. Renkaanheiton voitti Jukka Vesterinen tuloksella 21,97.Tapani Rissanen voitti M55 sarjan moukarin hyvällä tuloksella 40,38. Naisten sarjoissa Pirjo Saukkonen oli neljässä lajissa mestari. Päivän parhaat noteeraukset tulivat moukarissa ja renkaanheitossa tuloksin 31,26 ja 14,30. Teräsmummo Helvi Heinonen N80v otti kolme mestaruutta, moukari lensi 15,55, rengas 5,55 ja keihäskin vielä 9,45. Tehkääpä nuoremmat perässä, Helvin maanantain ohjelmaan kuului jo aamulla 1, 5 tuntia boccian peluuta ja illalla nelisen tuntia urheilukentällä.
Leppävirran urheiluun kuuluva "villinlännen" meininki jatkui kentällä kisojen aikana. Paikallisen hotellin leiriryhmä tuli ja valloitti kentän kesken kilpailun- ihmettelen edelleen, miten ei voida kunnioittaa toisten vuoroja, nytkin kyse olisi ollut vain puolesta tunnista ja kun tämä on jatkuvaa Leppävirralla. Sitten varmaankin kun vahinko syntyy ruetaan etsimään maksumiehiä. On muistettava, että toimitsijat on vakuutettu kisan aikana ja samoin lapset, mutta jos tapaturman aiheuttaa ulkopuolinen? purki tuntojaan" ärräpäillä" LepU:n Jorma Rajakannas

 

Powered by CMSimple | Kirjaudu sisään