Yhteistyössä

 


 

 

Joulukuu 2010

 

 

Pietiläinen ja Tarvainen Perinneliiton mestarit. 26.12.2010

Suomen Perinneurheiluliiton pilkin SM pidettiin Tapaninpäivänä Leppävirran Möhköskoskella. Tapaninpäivä ei ilmeisesti ollut paras mahdollinen kilpailupäivä, mutta tämän vuoden puolelta rupeaa alkasta loppumaan päivät, joten kerran pakkasen takia siirretyt kisat oli pakko pitää. Sää ei ollut nytkään paras mahdollinen, 13 asteen pakkanen, navakan tuulen kanssa vastasi hyvinkin reilua 20 asteen pakkasta. Kalat olivat syönillään ja tulokset muodostuivat hyviksi. Miesten mestariksi pilkki Hankasalmen Kalamiehien Timo Pietiläinen 6,207 kg tuloksella. Naisten mestaruuden voitti Varkauden Talvionkijoiden N60 sarjan voittaja Liisa Tarvainen 3,731 kg saaliilla. Miesten kakkonen Puijon Pilkin Mauri Jylkkä pilkki 5,703 saaliin ja pronssimies, samanseuran Erkki Hynynen 5,336 kiloa. Hynynen sai päivän suurimman kalan, ahvenella oli painoa 486 grammaa. Naisten toiseksi parhaan saaliin sai Virtasalmen Kalamiehien Arja Ylönen 3,648 kg, tuloksella tuli naisten sarjan voitto. Leppävirralle mestaruuden pilkki M60 sarjan voittaja Reijo Hilonen 4,161 kg saaliilla. Joukkuevoiton vei Puijon Pilkin I joukkue, Markku Tirronen, Mauri Jylkkä ja Erkki Hynynen.

Oikein Hyvää Joulua kaikille!

 

Jukka Vesterinen palkittiin Leppävirran kunnan palkinnolla. 23.12.2010

Leppävirran Urheilijoita edustava Jukka Vesterinen palkittiin Leppävirralla. Kunnan parhaiden urheilijoiden palkitsemistilaisuudessa, Jukka Vesteristä muistettiin pienellä
stipendillä, vuoden urheiluteko nimikkeellä. Liitosaappaanheiton maailmanmestaruus ei riittänyt kunnan parhaan titteliin, vaan sen vei juniorisarjassa menestynyt hiihtäjä.

Perinneurheiluliiton SM pilkit Tapanina 22.12.2010

Leppävirran Urheilijat järjestävät Tapaninpäivänä Suomen Peinneurheiluliiton SM pilkit Leppävirran Möhköskoskella, kilpailut ovat samalla LepU:n pilkki-cupin II osakilpailu. Kilpailut siirrettiin pakkasen takia. mutta nyt pilkitään vaikka pakkasta olisikin, luvassa on tosin vain noin -10 asteen pakkanen. Sarjat kilpailussa ovat N/Myl, 60v ja 70v ja nuoret. Joukkuekilpailut ovat miehille ja naisille kolmen hengen joukkuein, joukkueitten ei ole pakko olla seurajoukkueita. Kilpailut alkavat sunnuntaina 26.12 klo 10.00. Siirtymäajat ovat 15 ja 30 minuuttia.

Linkopallonheittoa vierailla mailla 17.12.2010

Olipa hienoa kokeilla ja heittää linkopalloa meren rannalla Kauko- idässä .Paikallisten ihmisten ensin katsellessa ja sitten he tulivat innolla mukaan ,harmi vaan kun ei ollut mitat mukana että olisi saanut tulokset julkistettua ,mutta seuraavalla kerralla laitetaan sinne sitten kunnon kisat ja osallistujia riittää, kovin kyselivät mistä tämä laji on lähtöisin, siemen jäi itämään paikallisille liikunnan harrastajille.
Terveisin Keijo

LepU:n pilkkikisat siirtyy. 15.12.2010

Lauantaiksi järjestettäväksi tarkoitetut LepU:n pilkki-cupin II osa ja Suomen Perinneurheiluliiton avoimet SM- pilkit on siirretty pakkasen takia. "Lauantai päivälle on luvassa pakkasta 20-25 astetta ja koska kisoilla on vielä vähän arvokkaampi tatus, niin ei ole mieltä kovin vähällä porukalla jäälle mennä. Jorma Rajakannas perustelee siirtoa. Siirretyt kilpailut on tarkoitus pitää Tapaninpäivänä 26. 12 ja paikkana on edelleen Möhköskoski

Jorma Rajakannas jatkaa Suomen Perinneurheiluliiton puheenjohtajana. 4.12.2010

Suomen Perinneurheiluliitto piti syyskokouksen Leppävirralla. Liiton puheenjohtajaksi valittiin Jorma Rajakannas Leppävirralta. Varapuheenjohtajana jatkaa Raimo Laakso Kangaslammilta. Sihteerinä toimii Terttu Kilpeläinen Vehmersalmelta. Hallitukseen valittiin Juhani Oksman Mikkeli, Pirjo Saukkonen Heinävesi, Heikki Impivaara Varkaus, Henri Peltomaa Järvenpää, Matti Jämsä Pieksämäki uusi, Kirsi Heiskanen Kiihtelysvaara uusi, Reijo Häyrinen Heinola uusi. Varalla Vesa Monola Järvenpää ja Helena Lappeteläinen Helsinki. Rahastonhoitaja on Eeva - Liisa Riipinen Kempele.

Suomen Perinneurheiluliiton 2011 SM kilpailujen ajankohdat ja järjestäjät löytyvät kilpailukalenterin alta 3.12.2010

Suomen Perinneurheiluliiton ajatuksia. 3.12.2010

Suomen Perinneurheiluliitto valmiina lentoon.

Suomen Perinneurheiluliitto on perustettu 2009. Lyhyen toimintansa aikana liitto on jo merkittävästi tuonut esille vanhoja ja uusimpiakin lajeja.

Otsikon mukaisesti Perinneurheiluliitto on valmiina lentoon, liiton logon joutsenen lentoon lähtö asennon mukaisesti.

Joutsen kuvaa muutenkin Perinneurheiluliiton tarkoitus periä. Suomalaisen liikunnan ja urheilun puhtaampia arvoja. Liiton tarkoituksen mukaisesti urheilussa pitää pyrkiä takaisin juurilleen. Sääntöihin kirjatut tavoitteet ovat niitä arvoja joihin kannattaa pyrkiä ja ponnistella jotta ne toteutuvat. Urheilusta ja liikunnasta on tultava kaiken kansan mahdollisuus harrastaa liikuntaa, rahasta tai yhteiskunnallisesta asemasta riippumatta.

Tasa-arvon toteutuminen Perinneurheiluliitossa toteutui jo ensimmäisenä toiminta vuotena. Suomen Perinneurheiluliiton tapahtumiin ovat kaikki tervetulleita, yhtä aikaa kentälle mahtuvat niin lapset kuin vanhuksetkin. Samoin kaikki vammaisryhmät pääsevät harrastamaan liikuntaa, ilman mitään rajoituksia. Liikunta kuuluu kaikille teeman alla. Ja moni on jo saanut liikunnasta uuden otteen elämään. Leppävirran Urheilijoiden moton mukaisesti " Meillä jokainen on Tähti" pitää paikkansa Suomen Perinneurheiluliitossakin.

Suomalaista urheiluelämää määräävä kaupallisuus on saatava kitkettyä pois.

Kaupallisuus on suomalaista liikuntaa tällä hetkellä määräävä tekijä. Lehdet kirjoittavat vain niistä lajeista joilla on kaupallista merkitystä. Urheilusivut ovat muuttuneet parissa vuosikymmenessä täysin. Maakuntalehdetkin kirjoittavan formuloista, NHL kiekkoilusta, golfista, kaikesta missä raha liikkuu. Mikä kaikista eniten huolestuttaa, ilman mitään kriittistä tarkastelua, lieve ilmiöitä tuodaan harvoin esille. Kerrotaan suureleisesti miten juhlitaan voittoja. Tuodaan esille saunakuvia missä "poikaa kylvetetään viinanhuurteisissa juhlissa". Tämäkö on urheilun ihanne? Samoin yhteiskunta tukee tätä toimintaa, liikunnan rahat menevät 80 prosenttisesti haittaurheilun tukemiseen. Tilanteen tekee huolestuttavaksi se tosiasia, että rahat tavallaan tuhlataan nuorisolta ja terveysliikunnalta pois. Lasten, nuorisoliikunta ja terveysliikunta on juhlapuheiden vakio aihe, mutta käytännön toimet kaikkea muuta.

Haittaurheilun lopullinen maksaja on loppupelissä normaali veronmaksaja. Epäterveellinen urheilu johtaa elämän loppupäässä, vääjäämättömästi, urheilusta johtuvien terveyshaittojen esille tulemiseen ja silloin maksumiehenä on yhteiskunta.

Suomen Perinneurheiluliitossa tähdätään juuri päinvastoin, säästämään yhteiskunnan rahoja. Ja elämän loppuvuodetkin olisivat täysipainoista elämää.

Suomen Perinneurheiluliitto toivottaa kaikkia suomalaisia liikuntaseuroja ottamaan huomioon kaikki liikkujat. Liittymällä Perinneliittoon, yhdessä voimme tehdä paremmin voivia kansalaisia. Lajeja riittää joka lähtöön, ne voi ottaa vakavasti tai sitten leikillään. Naurukin pidentää ikää, terveysliikunnan lisäksi.

Suomen Perinneurheiluliiton toimintasuunnitelma 2011.

Terveyttä edistävä liikunta ja arvot tavoitteena

Suomen Perinneurheiluliitto lähtee tulevana toiminta vuotenaan voimakkaasti edistämään terveyttä edistävää liikuntaa. Liiton tarkoitus on palauttaa urheilu takaisin juurilleen. Uskomme, että kansasta lähtevä liikunnan harrastaminen on kaiken perusta.

Suomalaisten perinnelajien, tapahtumien yhteensovittaminen ja edistäminen, ovat keskeisiä tavoitteitamme. Suomalaiseen urheiluun nykyisin kuuluva, alkoholimyönteisyys ja jopa julkinen hyväksyminen, on liiton mielestä saatava pois. Samoin liiallinen kaupallistuminen ja sitä kautta tulevat väärät ihanteet ovat Perinneurheiluliiton mielestä haitaksi urheilulle ja liikunnalle.

Pyrimme myös edistämään monikulttuurista liikuntaa ja edistämään sen keskeisiä tavoitteita. Lisäksi syrjäytyneiden nuorten aikuisten saaminen liikunnan piiriin on yksi tavoitteistamme. Mottomme on :"Liikunnalla uusi ote elämään".

Jäseneksi liittyminen ja kohderyhmät

Suomen Perinneurheiluliitto kartoittaa tulevana vuotena jäsenverkostoaan ja etsii yhteistyökumppaneita. Lähtökohtana on löytää jo olemassa olevista seuroista jäseniä, jotka kaipaavat piristystä liikunnan harrastamiseen. Nukkuville seuroille tämä uusi Suomen perinneurheilulajien liitto voisi olla henkiinherättämisruiske. Moni seura saa perinteisistä lajeista uusia ja hauskoja liikuntamuotoja.

Maahanmuuttajien mukaan saaminen katsotaan erittäin tärkeäksi ja sitä kautta myös heidän perinnelajiensa harrastaminen mahdolliseksi. Liitto kannustaa perustamaan kaupungin osissa seuroja ja kyläseuroja piristämään asukkaidensa viihtyvyyttä. Tämä lisää yhdessä tekemisen tärkeyttä ja edistää sosiaalista kanssakäymistä. Ulkomailla asuviin suomalaisiin ja heidän järjestönsä mukaan saaminen katsotaan tärkeäksi. Suomalaiset kuntourheilu, erikois- vammaisten, eläkeläisten työttömienjärjestöjen mukaan saaminen on myös yksi tavoitteista.

Alueellisen kilpailutoiminnan/ harrastetoiminnan kehittäminen.

Suomen Periinneurheiluliitto kannustaa seuroja järjestämään alueellista yhteistoimintaa, ilman maakunta tai muitakaan piirirajoja. Eri puolella Suomea kannattaisi järjestää alueelliista harrastetoimintaa. Keski-Savon alueella toimintaa jatketaan ja otetaan mukaan uusia lajeja. Tavoitteena olleet Keski-Savon alueella pidettävät perinnnelajien maailman kisat 2011, olisi hyvä aloittaa jo olemassa olevista kansainvälisistä tapahtumista. Potkukelkkailun ensimmäiset halli MM- kilpailut Leppävirran hiihtoputkessa on hyvä toteuttaa jo mahdollisesti tulevana vuotena.

Powered by CMSimple | Kirjaudu sisään