Yhteistyössä

 


 

 

Kesäkuu 2010

Leppävirran MM- kisojen avajaiset. 29.6.2010


On aika palata vielä Leppävirralla järjestettyihin liitosaappaanheiton toisiin MM- kilpailuiden avausjuhliin. Liikuttava ja hieno avaustapahtuma toi esille suuren liitosaappaanheitto perheen, jossa kukaan ei jäänyt kylmäksi.
Avajaisiin oli saapunut jo toistasataa kilpailijaa ja olipa paikalle eksynyt ihan yleisöäkin..
Juhlapuhuja Varkauden Invalidien puheenjohtaja Hannu Ilonen puuttui puheessaan, tärkeään asiaan ,- liikunta kuuluu kaikille teeman alla. Hannu Ilosen puhe on näillä sivuilla julkaistu kokonaisuudessaan. Hannu Ilosen julistettua kisat avatuksi, Pentti Peltonen soitti trumpetilla fanfaarin kisojen kunniaksi.
Kultainen saapas Jorma Rajakannakselle.
Avajaisten yllätys numero tuli yllätyksenä kisanjohtajalle Jorma Rajakannakselle. Kuuluttaja Vesa Monola ja Pentti Peltonen toivat tervehdyksen, joka kuului näin.
" Tsemppiä Jorma, kun olet jaksanut ahertaa vuodesta toiseen liikunnan parissa, vaikka joskus on ollut vastoinkäymisiäkin. Tämä saapas on huomion osoitus. Tätä ei saa kilpailemalla, vaan tehdystä työstä saappaanheiton hyväksi. Hyvää kesän jatkoa sinulle ja perheellesi. Eila ja Keijo Sollo.
Kunnianosoituksen lukijan Vesa Monolan ääni värähteli, johon Vesa sanoi" näin herkkä minä olen". Monola ja Pentti Peltonen muistivat vielä kotijoukkojenkin tärkeyttä, kutsumalla Katrina Rajakannaksen paikalle ja luovuttamalle hänelle kukan ja onnea tuovan lottokupongin.
Huomion osoituksesta yllättynyt Jorma Rajakannas sanoi kiitospuheessaan, - Tämä Keijon ja Eilan lahjoittama kultainen saapas tulee löytämään kodistamme arvoisensa paikan ja on varmasti arvokkain muistaminen mitä olen saanut liikunnan saralta, koska tiedän, että tämä muistaminen on tullut sydämestä, Rajakannas kiitti. Myös Katrina Rajakannas kiitti osakseen tulleesta huomiosta.
Ohjelma jatkui veteraanien kunniasaapaskilpailulla, jossa vanhimmat veteraanit Otto Heiskanen, Toivo Suomela, Helvi Heinonen ja Eeva Suomela suorittivat oman kilpailuosuutensa.


Jukka Vesteriselle nimikko vaahtera.


Avajaisten yllätykset jatkuivat vielä. Toivo Suomela muisti kiitos sanoissaan järjestävää seuraa Leppävirran Urheilijoita ja maailman ennätys miestä Jukka Vesteristä.
- Minulla on Leppävirralta mukavia muistoja, olen täällä teidän kauniilla kentällä kilpaillut usein. Olin täällä jo 90- luvulla veteraanien SM kilpailuissa heitto- ottelussa. Mukavimmat muistot ovat 2002 saappaanheiton maailman mestaruuskilpailuista, joissa voitin mestaruuden, silloin saapas lensi vielä lähes 40 metriä, sairastumiseni jälkeen kaaret ovat lyhenneet, mutta mukava tänne on tulla. Täällä järjestetään aina hyviä kilpailuita, joissa aikataulut pitävät ja puitteet ovat kunnossa. Myös paikallinen media täällä Itä-Suomessa huomioi hyvin saappaanheiton, meillä Varsinais-Suomessa lajia verrataan lähinnä itikantappoon. Minua järkyttivät syvästi viime vuoden tapahtumat Saappaanheittoliitossa, jossa hieno seura Leppävirran Urheilijat erotettiin liitosta ja seuran puheenjohtajalle Jorma Rajakannakselle annettiin urheilun toimitsijakielto, en jaksanut ymmärtää sellaista menettelyä, se oli anteeksi antamatonta toimintaa. Teillä Leppävirralla on kerrassaan mahtava mies Jukka Vesterinen, jonka saappaanheitto saavutukset ja tulokset kestävät vertailun mihin tahansa lajiin. Haluaisin lahjoittaa vaahteran taimen Jukka Vesteriselle ja leppävirtalaisille, kertomaan tuleville sukupolville hänen mahtavista tuloksista saappaanheitossa. Toivon, että vaahteralle löytyisi paikka täältä kauniin kentän laidalta, muistolaatan kera, Toivo Suomela päätti kauniin puheensa.
Päättäjäisten lopuksi soitettiin Maammelaulu.
Vaahtera istutetaan liitosaappaanheiton SM kisojen yhteydessä.
Alustavasti on sovittu, että Toivo Suomelan lahjoittama vaahtera istutetaan syyskuun 26 päivä järjestettävien liitosaappaanheiton ja renkaanheiton SM kilpailuiden yhteydessä. Toivottavasti mahdollisimman juhlallisesti, kunnan johtavien viranhaltijoiden ja luottamusjohdon paikalla ollessa. Vaahteran lahjoittaja Toivo Suomela on varmuudella paikalla, jos mitään esteitä ei tule, sairauksia tai muuten odottamattomia yllätyksiä.


Jukka Vesterinen linkosi ennätyksen. 28.6.2010

Leppävirran Urheilijoiden piirikunnallisten yleisurheilukilpailuiden parhaat tulokset teki Jukka Vesterinen. Leppävirran Urheilijoita edustava Vesterinen heitti linkopallossa uuden Suomen ennätyksen 64,15 ja liitosaapas liiteli lähelle maailman ennätystä, jääden siitä 13 senttiä, tuloksen ollessa 73,91.


Leppävirran Juhannuksessa lensi saapas ja linkopallo. 27.6.2010

Juhannukseen kuuluvat muutkin lajit kuin pelkästään yleisurheilu. Leppävirran Urheilijoiden ohjelmaan on kuulunut jo viiden vuoden ajan saappaanheitto ja toisen kerran heitettiin linkopalloa. Kilpailijoiden osallistuja määrä 50 heittäjää, on kisojen ennätys.
Tulostaso kilpailuissa oli huikea. Liitosaappaanheitossa Pirjo Saukkonen heitti kesän kärkituloksen 47,35. Kakkoseksi heittänyt Meri- Tuulia Kouhia lennätti saapasta 42,35. Kolmanneksi heitti Sonja Mykkänen 39,53. Miesten sarjojen parhaan tuloksen heitti Kari Markkanen 64,33. Viikontakainen maailman mestari Jukka Vesterinen sai saappaan lentämään 62,07. Timo Mykkänen rikkoi vielä 60m rajan tuloksellaan 60,90.
Linkopallonheitosta muodostui ikäsarjoissa ennätys murskajaiset. Markku Luostarinen heitti M40 sarjan ennätykseksi 63,70. Kari Markkanen kiskaisi M55 sarjan Suomen ennätys lukemat 61,51.
Pentti Montonen heitti M65 sarjaan lukemat 50,79 ja Juhani Kinnusen SE lukemat 75v olivat 27,70. Pirkko Pitkänen kiskaisi N65 sarjan ennätykseksi 30,84 ja Helvi Heinonen paransi N80 ennätyslukemat tulokseen 20,23. Kuopion Vipinän Aili Nikkinen heitti vielä N70 sarjan SE lukemat 21,70. Linkopallon heiton SM kilpailut käydään Leppävirralla vajaan kahden viikon päästä.

LepU järjestää Juhannusheitot


Leppävirran Urheilijat järjestävät Juhannuskisat, lajeina ovat linkopallonheitto ja liitosaappaanheitto. Kilpailuista voidaan puhua jo perinteisistä, koska kilpailut järjestetään jo viidettä kertaa. Saappaanheiton rinnalle tullut linkopallonheitto on ohjelmassa toista kertaa. Sarjoja löytyy jokaiselle, myös invalidit on otettu huomioon.
Kilpailut alkavat sunnuntaina 27 päivä klo 15.00 Leppävirran urheilukentällä.


Pirjon Juhlakisassa hyviä tuloksia. 12.6.2010


Pirjo Saukkosen Juhlakilpailu Sorsakosken Urheilukentälle kokosi reilut 20 heittäjää. Heittäjä määrä olisi varmuudella ollut paljon suurempikin, mutta aamulla alkanut vesisade piti monet kotona.
Pirjo Saukkonen kertoili uransa alkuvaiheita ja kuinka hän "joutui" liikunta- ja urheilutouhuun mukaan. - Nuoruudessa harrastin urheilua, mutta sitten tuli täydellinen kahdentoista vuoden katkos urheiluun, kunnes eräänä maanantai-iltana tasan 10 vuotta sitten, uskalsin velipojan Matin kanssa tulemaan Leppävirran kentälle saapaskisoihin. Vuodet ilman urheilua olivat Pirjon kertoman mukaan, työtä ja työtä. Pirjo Saukkonen sanan mukaisesti löysi liikunnasta uuden otteen elämään, nyt urheilu ja työ tasapainottavat kivasti elämän arkea. Ja kummankaan siitä kärsimättä. Pirjo Saukkonen kiitti LepU:n mukavaa porukkaa, "tänne on aina niin kiva tulla. Varmaankin 10 vuoden aikana Leppävirta Heinävesi väli on tullut tutuksi, arviolta käynnit Leppävirralla eivät mahdu ihan ykkössatasiin. Pirjo Saukkonen muisti Juhlankunniaksi LepU:n puheenjohtajaa Jorma Rajakannasta, Kerman Saven arvokkaalla taululla.
Jorma Rajakannas kiitos puheessaan mainitsi, että minun se olisi pitänyt sinulle lahja antaa, sillä niin paljon olet tehnyt seuratyötä mukisematta, silloinkin kun edustit vielä Heinäveden Yleisurheilijoita. Pirjon kaltaisia urheiluihmisiä saisi olla paljon enemmän, niin eipä olisi liikunnalla mitään hätää, Rajakannas jatkoi. Onneksi LepU:lla on Pirjo Saukkonen ja monia muitakin, jotka rakastavat liikuntaa ja urheilua, siitä on hyvä ponnistaa eteenpäin.. Juhlien kunniaksi juotiin täytekakku kahvit, ja kisojen välillä pidettiin "ruokatunti" makkaran merkeissä. Kiitos Pirjo!
Itse kisatapahtumat kärsivät surkeista olosuhteista. Ennen oikeata sadetta päästiin liitosaapasta heittämään siedettävässä kelissä. Timo Mykkänen heitti kovan tuloksen tyyneen keliin ja pehmeältä heittopaikalta 60,42. Kari Markkanen kiskaisi myöskin mukavan tuloksen 56,35. Naisten ykköseksi heitti juhlakalu Pirjo Saukkonen 37,60, Meri- Tuulia Kouhia sai tuloksen 36,47. Pirjo Saukkonen paransi ikäsarjaan "tankkauksen" jälkeen lukemat 38,39. Mikkelin "ihmemies" Pentti Montonen heitti M65 sarjaan kovan tuloksen 44,90. Ilman henkilökohtaisia ennätyksiä ei jääty, Marja- Leena Ukkonen kiskaisi tuloksen 19,18, joka on oma ennätys. Sirkka- Liisa Ainasto teki paluun saappaan varteen vuosien jälkeen, saapas lensi mukavasti 21,18. Pyörätuoliluokassa Heikki Impivaara heitti 13,62 ja Seija Hassinen 13,72.
Renkaanheitto kärsi jo kaatosateesta ja monet jättivät suorituksien määrän kahteen. Helvi Heinonen paransi N80 sarjan Suomen ennätyksen lukemiin 6,50. Heikki Impivaara ja Seija Hassinen heittivät isolla renkaalla SE tulokset 3,66 ja 4,78. Miesten renkaalla parhaan tuloksen teki Seppo Julkunen 18,97. Kari Markkanen heitti vain kerran M 55sarjaan 19,10. Pentti Montonen teki hyvän tuloksen M65 sarjaan 17,51. Naisten paras oli Pirjo Saukkonen 13,70 ja Meri- Tuulia Kouhia heitti 10,72. Marja- Liisa Hyötyläinen sai parhaimmillaan lentämään renkaan 7,01 tulokseen. Kilpailut kestivät kaikkine kahvituksineen 3,5 tuntia.


Kunniakierros Heinävedellä 10.6.2010


Heinäveden kunniakierros pidettiin 10.6.2010 urheilukentällä hyvissä olosuhteissa, aurinko paistoi, lämpöä riitti ja tunnelma oli mitä parhain. Leppävirran Urheilijoistakin oli saapunut joukko tapahtumaan kisailujen merkeissä.
Lajeina oli liitosaappaanheittoa, tikanheitto sekä suuren suosion saanut minijakkarakeilaus. Tämä laji sopii kaikille ikään ja kuntoon katsomatta. Tätä lajia voi suositella kaikkien erilaisten tapahtumien yhteyteen.
Liitosaappaanheitossa tehtiin hyviä tuloksia. LepUn Timo Mykkänen heitti päivän pisimmän kaaren, 57,41. Myös Seppo Julkunen ylitti 50 metriä tuloksella 50,63 ja aina ikinuori Jorma Rajakannas heitti liki ennätyksensä 46,12.
Naisten kisan mestari oli hyvällä tuloksella Pirjo Saukkonen, tulos 39,45. Pirjo voitti kaikki muutkin lajit joihin osallistui joten kotiin viemisinä oli paljon muutakin kuin kokemusta.
Nuorten sarjoissa osallistujia oli harmittavan vähän, alle 14-vuotiaissa pojissa 3 osallistujaa ja tytöissä ei yhtään. Pojissa voiton vei HeiYu:n Taisto Patrikainen tuloksella 26,39.
Joukkuesarjojen voitot meni LepU:lle niin miehissä kuin naisissa. Miesten voittotulos oli 130,28 ja naisissa tuloksella 69,41.


Pirjon 10v Juhlakisa Sorsakoskella lauantaina 12.6.2010


Leppävirran Urheilijat järjestävät lauantaina Sorsakosken kentällä Pirjon 10v Juhlakisan, liitosaappaan/renkaanheitossa. Kisan nimi tulee Pirjo Saukkosen mukaan. Tasan 10v sitten päivälleen, Pirjo Saukkonen löysi tiensä Leppävirralle saappaanheittokilpailuun. Edellisestä urheilusuorituksesta oli kulunut aikaa reilut 12 vuotta. Kuten Pirjo on sanonut, LepU:n käyttämää sanontaa lainaten "Liikunnasta uusi ote elämään", pitää hänen kohdallaan paikkansa.
Leppävirta - päiviinkin lisämausteen tuovassa kilpailuissa on sarjoja kaikille. Kilpailut alkavat Sorsakoskella klo 12.00.

LepU:n joukkue rikkoi 200m rajan 3.6.2010


Leppävirran Urheilijoiden torstaikilpailujen avaus, tuotti tukun uusia liitosaapasennätyksiä. Miesten joukkue rikkoi, lähes mahdottomana pidetyn 200 metrin rajan. Joukkueen tulos oli 201,81. Joukkueessa heittivät Jukka Vesterinen 71,10, joka on kesän kärkitulos, Kari Markkanen 67,80 ja Timo Mykkänen 62,91. Naiset heittivät liitosaappaan Suomen ennätyksen joukkueena, Meri- Tuulia Kouhia 41,20, Pirjo Saukkonen 40,20 ja Tanja Mykkänen 37,65. Helvi Heinonen oli ennätys päällä, N80 sarjan ME komistui lukemiin 23,89. Teräsmummo Helvi Heinonen täyttää syksyllä 84 vuotta. Juhani Kinnunen heitti M75 sarjan SE lukemiksi 30,49.

Leväniemessä koettiin heittämisen riemua 1.6.2010


LepU kävi järjestämässä Leväniemen toimintakeskuksessa Heinävedellä liitosaapaskilpailut. Osanottajamäärä oli hyvä 11 heittäjää. Heittäjillä oli intoa ja iloista mieltä ja olipa ihan totista kilpailuhenkeäkin havaittavissa varsinkin miesten sarjassa. Kilpailuja toivottiin lisää ja mahdollisesti heinäkuussa pidetäänkin uudet kisat ja silloin kokeillaan linkopallonheittoakin.
Sitä ennen Leväniemeläiset tulevat kuitenkin jo Liitosaappaanheiton MM kisoihin Leppävirralle jota he kovasti jo odottavat.

 

Powered by CMSimple | Kirjaudu sisään