Yhteistyössä

 


 

 

Syyskuu 2010

30.9.2010

Juhani Kinnunen ylitti 30 metriä liitosaappaassa.

LepU:n torstaikilpailun liitosaapaskisa supistui lähinnä harjoitusheitoiksi. Juhani Kinnunen hiihtolenkin päätteeeksi viskasi hyvän tuloksen M75 sarjaan. Kinnusen tulos oli 30,37. Juhani taivasteli viime sunnuntain vaatimattomia heittoja SM kilpailuissa.- Nyt olisi tullut lähes joka heitolla mestaruus, mutta urheilu on semmoista. Heittojen päälle Juhani avasi hengityksen juoksemalla 400 metriä, eipä siihen taida joka pojasta olla?

Perinneurheiluliiton kyykän SM Joroisissa

Lauantaina Joroisten Kyykkäseura järjestää Suomen Perinneurheiluliiton kyykän SM kilpailut. Kilpailuissa on sarjoja N/M yli 60v, nuoret ja miehillä joukkuekisa 4- miehisin joukkuein. Naisilla on parikisa. Kilpailuihin odotellaan noin 30 osallistujaa. Kilpailuihin kerkiää ilmoittautua paikanpäällä klo 9,30 mennessä. Kilpailut alkavat 2.10.2010 klo 10.00 Joroisten jääkiekkokaukalossa.

Erikoisheitot sunnuntaina Leppävirralla

Leppävirran Urheilijat järjestävät sunnuntaina erikoisheitoissa yhteistulos SM kilpailut. Lajit ovat hirrensyöksy, yhdenkäden painonheitto, rengas ja jakkaranheitto, lajien tulokset lasketaan yhteen. Ennakkoon kisoihin on tulossa osallistujia lähes ympäri Suomea. Mukaan odotellaan noin 40 heittäjää ja kisaan kerkiää ilmoittautua paikanpäälläkin Kilpailut alkavat Leppävirran urheilukentän alueella sunnuntaina 3.1.2010 klo 10.00

Jukka Vesterinen sai vaahteran ja Suomen mestaruuden 26.9.2010

Leppävirralla pidetyt liitosaappaanheiton ja renkaanheiton SM kilpailut keräsivät lähes 200 osallistujaa. Liitosaappaanheitossa käytiin ennennäkömättömän kovatasoinen kilpailu. Miesten mestaruuden voitti järjestävän seuran Leppävirran Urheilijoiden Jukka Vesterinen tuloksella 68,82. Vesterinen omistaa lajin ME:n tuloksella 76,39. Kisan kakkonen myöskin Leppävirran Urheilijoiden Kari Markkanen heitti 67,10 ja kolmonen Vieskan Virsun Jari-Petri Laurila sinkautti 66,05.

Naisten mestaruus jäi Leppävirralle, Pirjo Saukkonen heitti mestariksi tuloksella 46,47. Saukkonen on ainut nainen joka on saanut saappaan lentämään yli 50 metrin, tuloksellaan 50,07. Kisan kakkonen Rautavaaran Iskun Sari Kieloaho heitti 44,08 ja kolmas oli Nastolan Tuija Salonen 42,57 tuloksellaan.

Miesten renkaanheiton voitti Vieskan Virsun Jari-Petri Laurila tuloksellaan 23,26. Kisan kakkonen LepU:n Matti Saukkonen heitti 23,00. ja kolmonen Kari Markkanen 22,01. Naisten mestariksi heitti Pirjo Saukkonen tuloksella 15,30.

Kilpailun yhteydessä istutettiin vaahtera maailmanmestarin ja ME miehen Jukka Vesterisen kunniaksi. Vaahteran on lahjoittanut raisiolainen Toivo Suomela ja puu sai arvoisensa paikan aivan Leppävirran urheilukentän vierestä. Suomalaista liikunta ja urheiluhistoriaa olivat todistamassa muuan maassa Pohjois- Savon maakuntavaltuuston puheenjohtaja Kari Rajamäki ja Leppävirran vs kunnanjohtaja Paula Tiihonen. Kari Rajamäki sanoi onnittelu puheessaan. -juuri tämäntyyppistä, positiivista toimintaa Pohjois- Savo tarvitsee. Teidän leppävirtalaisten kannattaa nostaa esille omia vahvuuksia mitä teillä on, niitä ei kannata väheksyä, Rajamäki totesi.

Olavi Väänänen rikkoi 50 metrin rajan.

Ikäsarjoissa käytiin monta korkeatasoista kilpailua sarjavoitoista. Veteraanisarjojen ehkä parhaan tuloksen teki Ronttosten M70 sarjan voittaja Olavi Väänänen. Väänänen heitti ikäluokan ennätykseksi peräti 50,05. LepU:n Kari Markkanen voitti miesrikkaan M55v sarjan tuloksella 62,70. Renkaanheiton mestaruus tuli Markkaselle 24.04 tuloksella. Mikkelin Pentti Montonen voitti M65 sarjan liitosaapasmestaruuden 47,41. Saman ikäluokan renkaan voitti Pielaveden Sammon Einari Moilanen hyvällä tuloksella 19,37. Naisveteraanien parhaita tuloksia olivat N40v Pirjo Saukkosen voittotulokset 42,16 ja 15,10. Kiihtelysvaaran Kirsi Heiskanen voitti N45 sarjan molemmat lajit tuloksin 29,64 ja 10,29. Päivän ylivoimaisesti paras nuorten sarjojen noteeraus oli Pielaveden Sammon 15 vuotiaan Heidi Korkalaisen liitosaapastulos 39,20. Leppävirralla kisat käytiin loistavissa olosuhteissa ja järjestävä seura Leppävirran Urheilijat selvisi viikonlopun kisaurakastaan loistavasti.

Toivo Suomelan tervehdys vaahteran istutus tilaisuuteen.

Hyvä urheiluväki.

Tervehdin ilolla paikalla olevia kilpailijoita ja yleisöä.

Kiitän Leppävirran Urheilijoita ja kuntaa, joiden myötävaikutuksella ideani on toteutunut. Olen lahjoittanut vaahterantaimen saappaanheiton ME-heittäjä Jukka Vesterisen kunniaksi hienosta saavutuksesta, joka kertoo usean vuoden kovasta uurastuksesta.

Lämmin kiitokseni Leppävirran Urheilijoiden puheenjohtaja Jorma Rajakankaalle suuriarvoisesta avusta Jukka Vesteriselle sekä innostavasta ja inhimillistä lämpöä huokuvasta suhtautumisesta kilpailijoihin ja urheiluun

Toivon sydämestäni jatkoa arvokkaan työn jatkumiselle

Toivo Suomela.

Painonheiton syystempaus 25.9.2010 Virrat

Kirsi Koro paransi olympiapainonheiton Suomen ennätystä lähes kymmeneen metriin.

Naiset, :

Olympiapaino (15,88 kg): 1) Kirsi Koro VirtU 9,99 (ent. 9,48 Koro 12.9. Kauhajoki).

Leppävirralla yli 200 heittourheilijaa viikonloppuna 22.9.2010

Leppävirran Urheilijat järjestävät tulevana viikonloppuna tuhdin paketin heittourheilua.
Lauantaina käydään perinteiset Huurre-heitot. Ilmoittautumisen ollessa vielä kesken, niin on aivan varmaa, että kisoihin tulee ennätysosanotto. Todennäköinen osallistuja määrä on noin 70 ja kun monet ottavat osaa vielä useampaan lajiin, niin 150 lajisuoritusta nähtäneen. Lajit ovat kuula, kiekko, moukari ja keihäs. Sarjat alkavat T/P 9 vuodesta ylöspäin ja kaikki veteraanisarjat ovat mukana. Kilpailut alkavat lauantaina klo 12.00.

Liitosaappaanheiton ja renkaanheiton SM sunnuntaina.

Sunnuntaina Leppävirralle kokontuvat liitosaappaanheittäjät ja renkaanheittäjät ratkomaan Suomen mestaruuksista. Kilpailuihin odotellaan jopa pariasataa osallistujaa. Liitosaappaanheittäjät aloittavat urakkansa jo aamulla klo 9.00, jolloin veteraanien, nuorten ja lasten sarjalaiset pääsevät vauhtiin. Miesten ja naisten finaalit alkavat klo 13,40. Miesten kisasta odotetaan kaikkien aikojen kilpailua, sillä mukaan ovat tulossa koko Suomen parhaimmisto. Kilpailun ennakko suosikki on järjestävän seuran Jukka Vesterinen, joka on ainut 70 metrin ylittäjä maailmassa. Vesterinen linkosi kesällä ME lukemiksi 76,39. Kirkossa kuulutettu ei Vesterisen mestaruus ole. Vastusta tulevat antamaan muun muassa oman seuran Timo Nissinen (69,74) Kari Markkanen (68,00). Todennäköisesti tiukin vastus tulee olemaan Vieskan Virsun Jari- Petri Laurila, jos hänen heitto lähtee kohdalleen, niin 80 metrinen ei ole mikään mahdottomuus. Joroisten Riku Pulliainen on kanssa varteenotettava kilpailija. Unohtamatta Vieskan veljeksiä Jari ja Juha Myllykangasta. Jos olosuhteet ovat sunnuntaina siedettävät, aivan varmuudella 70 metrinen menee rikki monen miehen voimin. Naisten mestaruudesta käydään myöskin tasaväkinen kisa. Järjestävän seuran Pirjo Saukkonen omistaa lajin ME tuloksen 50,07 ja kauden kärkituloksen 47,54. Saapasseura Ronttosten Tuija Salonen on heittänyt 43,73 ja kesällä maailman mestaruuden voittanut Rautavaaran Iskun Sari Kieloaho (43,59) ovat Saukkosen kovimmat kilpakumppanit. Suomen Perinneurheiluliiton lajivalikoimaan kuuluva liitosaappaanheiton tilastoon on tänä kesänä jo 1000 heittäjää tehnyt tuloksen.

Autonrenkaanheitto alkaa heti saapaskisojen jälkeen klo 14,30. Monet saappaanheittäjät ottavat osaa myöskin renkaanheittoon, vaikka suurin osa kilpailijoista keskittyy vain toiseen lajiin. Miesten renkaanheiton ennätyksen omistaa kuulantyöntäjä Mika Vasara, joka on heittänyt 30,52 ja naisten ennätys on Helena Lappeteläisellä 17,30. Kumpaakaan ei nähdä Leppävirralla kisailemassa. Tilastokärki miehissä on heinäveteläisellä, Leppävirran Urheilijoita edustavalla Eemi Saukkosella 25,47. Harvakseltaan kilpaileva Saukkonen on vasta 18 vuotias. Naisten ennakkosuosikki ja tilastokärki on Pirjo Saukkonen 16,11. Molempiin lajeihin ilmoittautuminen on vielä kesken ja mukaan kerkiää vaikka paikanpäälläkin. Molemmat lajit sopivat varsin hyvin kiekonheittäjille ja kuulantyöntäjille, heitä odotellaan mukaan, antamaan vastusta lajeihin erikoistuneille.

Jukka Vesterinen saa nimikko vaahteran

Kilpailun yhteydessä tehdään suomalaista liikunta ja urheiluhistoriaa. Jukka Vesterisen kunniaksi istutetaan vaahtera, maailman mestarin ja ME heittäjän kunniaksi. Raisiolainen urheiluvaikuttaja Toivo Suomela on idean isä ja hän on myös lahjoittanut vaahteran. Vaahtera istutetaan aivan urheilukentän laitaan. Vaahtera on 2,5 metriä korkea tällä hetkellä, puun viereen tulee kivi ja laatta kertomaan tuleville sukupolville liitosaappaanheiton leppävirtalaisesta suurmiehestä. Tiettävästi Suomessa ei ole koskaan istutettu puuta urheilu saavutuksien kunniaksi? Berliinin 1936 Olympiakisoista voittajat saivat lahjaksi tammen taimen.
Vaaahteran istutus on klo 12.00, paikalla on muuan maassa vs kunnanjohtaja Paula Tiihonen.

Tammien kohtaloista urheilumuseon arkisto kertoo seuraavaa.
Gunnar Höckert: tammi istutettu lähelle olympiastadionia, todennäköisesti puu kuoli
- Ilmari Salminen: tammi ei selvinnyt Berliinistä Suomeen. Sen sijaan istutettiin toinen tammi Salmisen kotitalon eteen, kasvoi edelleen 1994.
- Volmari Iso-Hollo: tammi istutettiin Iso-Hollon talon pihalle Keravalle, kasvoi vielä 1940-luvun lopulla mutta kuoli pian sen jälkeen
- Kustaa Pihlajamäki: tammi istutettiin Helsinkiin, Talin kartanon alueelle, jäätyi ja kuoli talvella 1940
- Lauri Koskela: tammi istutettiin Lapuan kaupungintalon eteen (siinä lienee puisto)
- Sten Suvio ja Aleksanteri Saarvala: molemmat tammet istutettiin Viipurin keskuskentälle vuonna 1937. Vuonna 1942 vielä elossa (Urheilulehti), ei myöhempää tietoa.

Liitosaappaanheitto on huippuluokan kilpailumuoto. 20.9.2010

Pielavedellä pidettiin lauantaina monenlaista saapaskilpailua. Kunkku ja Kuningatar kisa oli hauska kilpailumuoto, jossa jokaisella oli mahdollisuus voittoon ja tulokset olivat yllätyksellisiä.

Normaali saappaanheitto nykyisellään muistuttaa lähinnä räpeltämistä, tulostasoltaan on pudottu monta metriä alaspäin parhaista vuosista. Kisoissa on enemmän epäonnistuneita heittoja kuin onnistuneita, johtuen ilmeisesti pitoaineen puuttumisesta.

Samana päivänä pääsivät kilpailijat vertaamaan eri kisamuotoja.Ja kyllähän ylivoimaisesti pisimmän korren veti liitosaappaanheitto. Vaikka olosuhteet eivät olleet kovinkaan hyvät, mutta siitä huolimatta nähtiin loistavia heittoja, vaikka päivän pituudesta johtuen heittomäärä jätettiin kolmeen. Miesten kisan voitti ja samalla ennakkosuosikin paineet itselleen otti tulevia SM kisoihin Vieskan Virsun Jari Myllykangas, joka sai saappaan lentämään 57,50. LepU:n Jukka Vesterinen heitti 57,22 ja kolmas Pyhäjärven Pohdin Tapani Kananen 53,72. Heti kisan jälkeen "kahvikilpailuissa" JP Laurila vetäisi 62 metrin siivun.

Naisten sarjassa Ronttosten Tuija Salonen heitti 43,73, joka on liitosaappaanheiton tilaston kakkostulos tälle vuodelle. Pirjo Saukkonen heitti 42,51 ja Sonja Mykkänen 36,50.

Sunnuntaina 26 päivä syyskuuta Leppävirralla ratkotaan liitosaappaanheiton ja renkaanheiton Suomen mestaruudet. Kisoihin odotellaan pariasataa heittäjää. Kilpailuiden yhteydessä tehdään suomalaista urheiluhistoriaa. Toivo Suomelan lahjoittama vaahteran taimi, liitosaappaanheiton ME miehen ja maailman mestarin Jukka Vesterisen kunniaksi istutetaan urheilukentän laitaan.

Mäkelä ja Koro olympiapainonheiton Suomen mestarit. 12.9.2010

Kauhajoen Karhu järjesti olympiapainonheiton SM- kilpailut sunnuntaina. Osallistuja määrä oli hyvä, sillä 40 kilpailijaa oli saapunut paikalle.

Miesten mestariksi heitti Ylistaron Kilpa- Veikkojen Juhana Mäkelä hyvällä tuloksella 12,13. Miesten sarjojen toiseksi paras tulos oli 10,18, jonka teki M35 sarjan voittaja, Ähtärin Urheilijoiden Tuomo Tarvainen. Kolmanneksi pisimmälle heitti Kuopion Sisu Veikkojen Jussi Murtasaari 9,77, tulos riitti miesten sarjan kakkosesi.

Naisten sarjojen paras oli Kirsi Koho Virtain Urheilijoista, hänen heittämä tulos 9,24 N30 sarjaan, on samalla Suomen ennätys. Toiseksi pisimmälle heitti naisten sarjan voittaja Lappajärven Veikkojen Hanna Niemelä 8,11. Kolmanneksi pisimmälle viskasi N35v voittaja Pulkkilan Ponnen Teija Aho 7,24 tuloksella.

Ikäsarjoissa käytiin tiukkoja senttitaisteluita mitaleista ja monta SE tulosta syntyi. Tulokset ja tilastot ovat nähtävissä näillä sivuilla.

Kauhajoen Karhu onnistui kisajärjestelyssä erinomaisesti, ihmekös tuo, 100 vuotiaille seuralle kisajärjestelyt ovat rutiini hommia.

Suomen Perinneurheiluliitto onnittelee 100 vuotiasta Kauhajoen Karhua ja toivottaa menestystä, uusimmalle Perinurheiluliiton seuralle jatkossakin. Toivottavasti tulevanakin vuotena Kauhajoen Karhu järjestää SM kisat jossain Perinneliiton lajeista

Markku Levänen ja Maarit Salovirta kickbiken Suomen mestareiksi. 12.9.2010

Leppävirran Urheilijat järjestivät avoimet TUL:n rullahiihdon ja luistelun ja kickbiken SM kilpailut Leppävirran Takkulassa. Miesten sarjassa tuli yllätysmestari. Savon Dynamoa edustava Markku Levänen voitti mestaruuden, 6 km taittui aikaan 11,39. Loppusuoran taistelussa joutui antautumaan Kouvolan Potkijain Kai Immonen kahden sekunnin erolla. Immonen on nelinkertainen maailman mestari tältä kesältä, Italiassa pidetyistä kisoista. - "vanhakin" näkyy väsyvän, väsyyhän mersukin joskus, Immonen kommentoi yllätys hopeaansa. Järjestävän seuran Maarit Salovirta otti naisten mestaruuden ajalla 13,34. Kickbike veti jopa suuremman osallistuja joukon kuin perinteiset rullahiihto ja luistelu. Ikäsarjojen nopeimman ajan miehissä potki 3km matkalla LepU:n Pertti Tuomainen 6,43 ja naisten nopein oli N40 sarjan voittaja Pirjo Saukkonen Leppävirran Urheilijoista, hän käytti aikaa 8,38.


Hannu Parviainen rullailuiden nopein.


Rullahiihdon TUL:n mestaruuden voitti Juankosken Kuohun Hannu Parviainen, hän käytti 6 km aikaa 13,12. Naisten rullailumatkoja hallitsi LepU:n Anita Hyttinen, hiihdon aika oli 18,08, luistelun 15,13 ja päälle vielä sauvaluistelun 3 km taittui aikaan 7,43.
Osallistuja määrään vaikutti
samanaikaisesti järjestetty Pohjois- Savon maakuntajuoksu, joka vei varmuudella osallistujia

Pieksämäkeläiset hallitsevat boccian peluun. 11.9.2010

Suomen Perinneurheiluliiton boccian SM joukkuekilpailut käytiin Joroisissa 2.9.2010. Joroisten Jyskeen järjestämiin kisoihin oli mukaan tullut 24 joukkuetta. Sekä naisten, että miesten mestaruuden menivät Pieksämäelle. Yleisen sarjan mestaruuden voitti Pieksämäen Eläkkeensaajien joukkue, ennen Joroisten vastaavaa joukkuetta. Naisten sarjassa Pieksämäki otti kaksoisvoiton. VREL Pieksämäki II otti voiton, ennen Pieksämäen Eläkkeensaajia.

8.9.2010

Takkulassa rullaillaan sunnuntaina.


Leppävirran Urheilijat järjestävät sunnuntaina avoimet rullahiihdon ja luistelun TUL:n mestaruuskilpalut. Samassa yhdeydessä järjestetään potkulaudan eli kickbikenin SM kilpailut. Rullahiihdossa ja luistelusssa sarjat lähtevät 12 vuodesta ylöspäin ja mukana ovat kaikki veteraanisarjat. Matkana on Myl- 65v ja naiset -50v 5,5km ja muissa sarjoissa 3 km. Lisäksi on sauvaluistelu N/M sarjassa. Luisteluun ja hiihtoon odotellaan noin 40 osallistujaa.

Nelinkertainen maailman mestari Kai Immonen on mukana kickbike kisassa.
Kickbike vetää paikalle kaikki Suomen parhaat lajin taitajat. Mukaan on tulossa tämän kesän aikana kaiken mahdollisen voittanut Kouvolan Kai Immonen. Immonen voitti Italiassa kesällä neljä maailman mestaruutta ja Suomen kamaralla kaiken mahdollisen. Kickbike on hyvinkin kansainvälinen laji, Italian kisoissa oli mukana toistakymmentä maata, eurooppalaisten lisäksi edustusta löytyi USA:sta ja Ausraliasta asti. Miesten kisaan tulee muuan maassa varkeutelainen Savon Dynamoa edustava Markku Levänen. Naisten sarjassa nähdään LepU:n Maarit Salovirta, joka on kotimaan kisoissa ollut voittamaton. Sarjoja kickbikenissä on kaikille. Päämatkana on 5,5 km, mutta ikäryhmien matkoja katsotaan kaikille sopiviksi. Markku Levänen ja Kai Immonen tuovat tullessaan menopelejä, joten kaikki halukkaat pääsevät kokeilemaan vauhdin riemua.

Järjestäjät toivovat paljon lapsia mukaan, sillä lapsille on ihan oma "oikea" potkulauta kilpailu. Sarjat alkavat jo 3 vuodesta ylöspäin, matkojen vaihdellessa 20- 100m välille.

Kilpailut alkavat Leppävirran Takkulassa klo 13.00, ilmoittautua kerkiää paikanpäälläkin ja ennakkoon Jorma Rajakannas 040 5287131 tai jr.lepu@gmail.com

 

Leväniemen toimintakeskus sai vaihtelua arkeen 7.9.2010

Leppävirran Urheilijoiden johdolla vietettiin Leväniemen toimintakeskuksessa Heinävedellä jo kolmatta kertaa heittopäivää. Lajeina olivat tällä kertaa asukkaille jo tuttu laji liitosaappaanheitto ja uutena lajina kokeiltiin linkopallonheittoa. Asukkaiden innokkaan harjoittelun tuloksena nurminen puistoalue uhkaa käydä lyhyeksi, niin hyviä heittoja nähtiin. Martti Hämäläinen hallitsi molemmat lajit, liitosaapas liiteli 29,65 ja linkopallo lensi peräti 34,88.

Naisten sarjan voiton vei molemmissa lajeissa Vuokko Lehtiö, liitosaapas 10,35 ja linkopallo 12,01. Pyörätuoliluokassa LepU:n monitoimimies Heikki Impivaara näytti mallia ja Heikin opastuksella Esko Lehtiö kiskaisi pyörätuolista tulokset 5,90 ja 7,16.

Kisoissa oli mukava ja kannustava tunnelma ja uusia kisoja toivottiin. Viimeistään ensi keväänä LepU:laiset vievät heittolajien ilosanomaa jälleen Leväniemeen.

Marja-Leena voittoisa Elimäen heitoissa. 4.9.2010

Elimäen perinteiset syysheitot pidettiin lauantaina, Leppävirran Urheilijoistakin oli edustus kisoissa. Marja- Leena Ukkonen voitti N50 sarjan lajit, rengas lensi 5,43, saapas 15,93, yhdenkäden painonheitto 6,62 ja olympiapaino 2,94.

 

Timo Nissinen sinkautti kiekkoa 45,02. 6.9.2010


LepU:n viikkokisojen parhaan tuloksen teki Timo Nissinen kiekossa, tuloksen ollessa 45,02. Nissinen on parantanut alkukaudesta tulostaan jo lähes 9 metriä. Kuopion Sisu- Veikojen Jussi Murtasaari heitti moukaria 48,32,normaalia painoa 13,43 ja olympiapainoa 8,99. Timo Nissisen painonheiton tulos 13,33 oli illan parhaita. Pirjo Saukkonen heitti moukarissa oman ennätyksensä 33,94.

 

Powered by CMSimple | Kirjaudu sisään