Yhteistyössä

 


 

 

Maaliskuu 2017

 

18.3.2017

Puusuksi suihki Leppävirralla.

Leppävirran Urheilijat toteuttivat LIIKU LEIKKIEN tapahtuman alla puusuksihiihdon SM kilpailut Leppävirralla. Nimensä mukaisesti tapahtuma keräsi porukkaa ennätykselliset 43 hiihtäjää ja potkukelkkailun kanssa osanottomäärä oli 55 kisailijaa. Kilpailun ikähaitari oli tapahtumaan sopiva, vanhin kilpailija oli 92 vuotta ja nuorimmat täyttävät vasta 2 vuotta. Kilpailu oli melkoisen haastava, nykykielellä ilmaistuna. Lämpöasteita oli +5 ja se teki voitelun melkoisen vaikeaksi. Myös välineissä oli melkoisia eroja. Moni kilpailija huikkasi jo muutaman kierroksen jälkeen " nyt riittää, kun sukset eivät tahtoneet luistaa, ei eteen, eikä taaksepäin. Lähes puolet kilpailijoista sinnitteli täydet 5 kilometriä Parhaan ajan miehissä hiihti M60 sarjan voittaja LepU:n Matti Mäkinen 24,32. Lepulaisten suksissa oli ilmeisesti päivän parhaat voiteet, sillä seuraavatkin parhaat ajat tulivat LepU:n hiihtäjille. Ismo Kotijärven M50 sarjan voittoaika oli 25,05. Päivän tyylikkäintä hiihtoa nähtiin M65 sarjan Teuvo Juutilaiselta, joka kellotti ajan 26,06. Naisten sarjassa LepU:n Satu Immonen oli nopein ajalla 29,01. Päivän sitkein hiihtäjä oli naisten sarjan voittaja Viitasaaren Viestin Sanna Mönttinen, vaikka sukset eivät luistaneet oikein mihinkään, niin täysi matka meni aikaan 33,25. Parikkalan Urheilijoiden Pentti Torni pisteli M70 sarjassa 3 km aikaan 13,46. Kilpailun kutsuvieras Siiri Rantanen 92 v, oli 400m matkalla toiseksi nopein ajallansa 3,46, ainoastaan LepU:n Terttu Kilpeläinen oli N75 sarjassa hiukan nopeampi ajallansa 2,47. Potkukelkkailun parhaan olivat miehissä Tapio Porejärvi ajalla 1.55,4 ja naisten nopein Pirjo Saukkosen aika 400 metrin matkalla oli 2.15,3. Kilpailun avaus oli juhlallinen. Immo Kuutsa toi hiihtoliiton terveiset ja Siiri Rantanen toivotti liukkaita suksia. Huipennus oli kanttori Merja Pirkkalaisen esittämä Maammelaulun, joka sai runsaslukuisen yleisön antamaan raikuvat taputukset.- siinäpä se on Leppävirran ykköstalvitapahtuma, jota kehittämällä voisi olla vaikka mihin mahdollisuuksia. totesi tapahtuman puuhalija Jorma Rajakannas.

12.3.2017

Sorsakoskella 8 rohkeaa talviuimaria.

Leppävirran ensimmäiset talviuintikilpailut pidettiin sunnuntaina Sorsakoskella. Järjestäjät jännittivät tuleeko yhtään uimaria paikalle ja tulihan niitä 7 rohkejaa naista ja yksi mies. Katsojia tapahtuma kiinnosti, sillä paikalla oli 70 henkeä. Kilpailun aloitti N75 sarjassa uinut Terttu Kilpeläinen, joka verrytteli 10 aikaan 17,5 ja vähän aikaan huilattuaan 20 metrillä pohja-ajan 35,4. Harjulan Hurjat seuraa edustanut Seppo Savolainen pisteli 20 metriä päivän parhaaseen aikaan 25,0. Seppo Savolainen on kierrellyt vuosien mittään lukuisia kertoja SM kisoja. Viimeisin SM reissu oli Savonlinnaan, jossa pidettiin SM kisat noin 900 osallistujan kesken.Olin omassa sarjassani 25:s noin 50 osallistujan joukossa ja ensi vuonna lähdetään Ähtäriin, kertoi Savolainen. Kysymykseen onko hyötyä tai haittaa talviuinnista, en tiedä tuskin siitä haittakaan on, tuskin talviuijat on sen terveempiä tai sairaampia kuin muutkaan, Savolainen muotoili ja kertoi jutun Savonlinnasta, " tämä on hyvä tapa saada selville kuinka paljon hulluja on Suomessa, oli kuuluttaja siellä letkauttanut.Sinikka Savolainen toinen SM kisojen kiertäjä ja oli päivän nopein nainen 20 metrillä ajalla 34,7. Anja Korkman Tanskasta oli suunnitellut kyläreissun sopivasti uintinen aikaan. Korkman pisteli 20 metriä aikaan 37,8. Tanskassa ei ole jäätä, mutta meressä minä uin ympärivuoden, kertoi Korkman. Talviuinnin idean äiti Ritva Aihala suoritti oman urakkansa aikaan 1.14,4. - tämä tapahtuma sai todella hyvän vastaanoton ja yleisöä oli paljon enemmän kuin edes unelmissani uskalsin toivoa. Ritva teki uskomattoman työn uintien onnistumiseksi ja katsojat toivoivat jatkoa tälle tapahtumalle ja eiköhän ensi vuonna laiteta vähän isompivaihde päälle, kiitteli Jorma Rajakannas.

6.3.2017

Leppävirralla liikuttiin ja leikittiin sunnuntaina.

Leppävirran Urheilijoiden talvitapahtuma sunnuntaina onnistui yli odotusten. Kevät talven kaunis aurinkokeli oli saanut talviliikkujat liikkeelle. Laduilla ja luistelualueella riitti vilseskettä. Aktiiviosallistujia oli 42 henkilöä, jotka kilpailivat tosissaan tai leikinomaisesti. Monet ottivat osaa useampaan liikuntamuotoon, joten lajisuorituksia tuli kaikkiaan 75. Keskialueen luistelualue ja kaukalo olivat vilkkaassa käytössä, joten ainakin 80 ihmistä nautti liikunnasta parituntisen ajan.Tuloksia mittailtiin ja aikuiset ottivat kisat varsin tosissaan, lapsille riitti raitisulkoilma LIIKU LEIKKIEN tunnuksien mukaisesti. Pikahiihtokisan nopein oli LepU:n Petri Pulkkinen 100 metriä meni aikaan 15,4. Toiseksi nopein oli Seppo Julkunen ajalla 16,3 ja kolmanneksi nopein Matti Kostamo 16,6 ajalla. Naisten parhaat ajat hiihtivät Asta Kankaala 20,8, Pirjo Saukkonen 21,9 ja Katja Kosunen 26,8. Tarja Nyyssösen aika oli myöskin hyvä N55 sarjassa 27,8. Seppo Julkunen viiletti 500m luistimilla aikaan 52,3 ja tikkaluistelun aika oli 42,1. Tapahtumassa nähtiin legantaarisen Wiipurin Susien edustaja Juha Lappi, joka pisteli 500m aikaan 1.11,7. Juha Lappi toimii uudelleen henkiin 2013 herätetyn Viipurin Susien puheenjohtajana. Jääpalloseuran kotipaikka on nykyisin Lappeenranta. Wiipurin Sudet ottivat ennen sotia 14 jääpallon Suomen mestaruutta. Potkukelkkailijat viimeistelivät kuntoaan ensi viikonloppuna käytäviin potkukelkkailun MM- kisoihin Multialle Savon Dynamon Markku Levänen oli nopein 500 metrillä ajalla 1.05,9. Seppo Julkunen sai ajan 1.12,1. Terttu Kilpeläinen näytti nuoremmilleen mallia, potkimalla päivän parhaan ajan 1.31,6. Leppävirralta Multialle lähtee puolenkymmentä potkijaa. Maarit Raatikainen tekee paluun kilparadoille Multialla, äityislomavuosien jälkeen. Raatikainen on ollut voittamaton potkukelkkailussa ja puolustaa parinvuoden takaisia maailmanmestaruuksiaan.

4.3.2017

Maastanostossa tehtiin kansallisesti kovia tuloksia Leppävirralla.

Leppävirran Urheilijoiden järjestämä Suomen Perinneurheiluliiton halli SM järjestettiin Leppävirralla lauantaina. Samalla tapahtuma kuului LIIKU LEIKKIEN tapahtumaan. Ammattikoululla kilpailtiin ja kokeiltiin monia vanhoja perinnelajeja.

Maastanostokisassa tehtiin, jopa kansallisesti kovia tuloksia. Muuramen Yrityksen Jarmo Leppämäki veti 282,5 kiloa sarjaan 120kg. Sorsakosken Teräksen Heikki Turakainen sai nousemaan 260 kiloa 105 kg sarjaan. M60 ikäluokassa LahtiSport +35 seuraa edustava Erkki Saarinen sai ylös 211 kiloa sarjaan 105kg.LepU:n Jorma Rajakannas nosti 210 kiloa samaan ikäryhmään, sarjassa 93 kiloa. Rajakannas teki vain kaksi nostoa, " edellisen kerran nostin vuosi sitten ja viimeisestä harjoituksesta tulee keväällä 17 vuotta, harmitta kun Saarinen voitti kilolla, en pystynyt taktitoimaan, kun nostin omat tulokset ennen muita" huuleili Rajakannas. Ismo Iivarinen on tekemässä paluuta SM tasolla, lepulainen nosti hyvän tuloksen M60 ikäluokkaan 200 kiloa, sarjaan 83 kg. LepU:n Asta Kankaala paransi omaa enätystään, joka on nyt 142 kiloa.

Aapo Loikkanen pökkäsi kunnontuloksen.

Hallikuulantyönnön parhaan tuloksen teki Leppävirran Virin Aapo Loikkanen M17 sarjaan kuula lensi 13,20. Miesten sarjassa parhaan tuloksen teki saarijärveläinen Kirmo Varvikko 12,08. Joensuun Katajan Ahti Honkanen pökkäsi M60 sarjaan 11,90. LepU:n Pirjo Saukkonen oli naisten paras tuloksella 8,00.

Leuanvedon paras oli Kuikan Kisan Susanna Hirvi, joka otti lisäpainojen kanssa 26 kiloa ja toistokisassa 17 kertaa." tavoite on Jyväskyllässä toukokuussa pidettävät leuanvedon SM kilpailut" kertoi jyväskyläläinen Susanna Hirvi. Miesten sarjojen paras oli leppävirtalainen Hannu Markkanen 28 leualla. Ihastusta herätti Närvelän IF:n 85 vuotias Erkki Luukkonen, joka sitkeästi suoritt 6 hyväksyttä leukaa. Etonojapunnerruksen paras oli Kuopion Reippaan Pasi Immonen 46 punnerruksella. Naisten paras Asta Kankaala sai 40 punnerrusta. Tapahtuma keräsi 40 aktiivisuorittajaa ja paikanpäällä kävi noin 100 henkeä.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Powered by CMSimple | Kirjaudu sisään