Yhteistyössä

 


 

 

Elokuu 2019

 

31.8.2019

Asta Kankaala otti mestaruuksia.

Vantaan Korso oli SM näyttämönä, kun autonrenkanheiton ja voimakiekon mitaleista kisailtiin. Isäntäseuran Korson Kaiun Ari Kela oli kisojen paras urheilija,, neljällä mestaruudella. Renkaanheiton M55 sarjan voittotulos oli 23,41 ja miesten sarjan tulos 21,46- molempien renkaiden tulokset ovat omia ennätyksiä, Kela iloitsi. Kela voitti vielä voimakiekon mestaruudet. Naisten mestari molemmissa lajeissa oli Leppävirran Urheilijoiden Asta Kankaala, rengas lensi parhaimmillaan 13,61 ja voimakiekon tulokset olivat N45 sarjan väline lensi 24,46 ja naisten kiekko 21,80. Veteraanisarjoissa nähtiin monia hienoja tuloksia. Yksi päivän ehdoton onnistuja oli Riihimäen Kiskon Petri Koskinen, voimakiekko lensi M50 sarjan Suomen ennätyksen 39,60 ja rengaskin toi miesten sarjan hopeaa tuloksella 20,96.
Petri Koskinen tuli 30 vuoden tauon jälkeen kisaan mukaan Nuorena heittelin 20 v ikäisenä kiekkoa 50 metriä ja kuulaa yli 15 metriä- Viime kesänä rupeilin kokeilemaan ja tänä kesänä , olen jo käynyt kisoissa, 1, 5 kilon kiekko on lentänyt jo 49 metriä, kertoi Riihihimäen Kiskon mies.
Leppävirran Urheilijoista mitaleita keräsivät Jorm Rajakannas M65v, Julius Nyyssönen M30v ja Seppo Julkunen M55 sarja ja miesten yleinen sarja

24.8.2019

Levänen ja Pulkkinen parhaat Takkulan rullailuissa.

Takkulassa pidettiin lauantaina avoimet TUL:n rullailun mestaruuskilpailut. Kisoilla on jo pitkäperinne, osanottomäärä on vaihdellut vuosittain, nyt paikalla oli 24 kilpailijaa. Savon Dynamon Markku Levänen oli päivän nopein, kickbikenillä meni 5,8km aikaan 11,20.- tarkoitus oli potkia alta 11 minuutin, mutta ei vaan mennyt, Levänen kommentoi.
Rullasuksilla nopeiden meni LepU:n Petri Pulkkinen ajalla 12,21. Valkealan Kajoa edustava varkautelainen Veli- Heikki Mustonen oli toiseksi nopein ajalla 12,26. LepU:n Jaime Huerta oli kolmanneksi nopein ajalla 12,40. Veteraanisarjoissa lepulaiset Teuvo Juutilainen M65 ja Jouko Kärki M70v saivat ajat 14,42 ja 14,56. M75 sarjassa käytiin oikea taisto voitosta. Viitasaaren Viestin Jussi Palonen oli nopein ajalla 7,44 , ennen Polvijärven Vauhdin Esko Hyväristä, jonka aika oli 7,50 Sauvaluistelussa LepU:n Seppo Julkunen piti kovinta vauhtia, aika oli 13,48. Kuopion Hiihtäjien Matti Norja sai ajan 14,11. Kortelan Ryhdin Matti Pesälä hurjasteli kickbikkenillä ajan 13,53 M60 sarjaan. Leppävirran Urheilijoiden Riku Kankaala ajoi kickbikenilllä P15 sarjan 3km aikaan 7,41.

Kauko Rissanen juoksi Perinneurheiluliiton mestariksi, 6km meni aikaan 23,12. Vastaavan matkan kävellen parhaaan ajan sai Viitasaaren Viestin Heikki Brandt 40,27. Varkautelainen näkövammaisluokassa kävelevä Timo Pulkkisen aika oli 45,23.

17.8.2019

Panu Tirkkonen pökkäsi kovan tuloksen 17,79

Leppävirran Urheilijoiden idea viedä kisoja kyläkentille sai Oravikoskelle reilut 100 henkeä tulemaan paikalle. Perinteisellä kentällä urheilitiin perinnelajia, yleisurheiltiin, ongittiin läheiseltä järveltä mato-ongella, juostiin maastojuoksua, kaikista perinteisintä lienee ollut puuseiväshypyn SM kilpailu ja perinnesaappaanheiton mestaruudet ratkottiin myös.

Keiteleen Kunnon Panu Tirkkonen tuli Oravikoskelle tuloksen teko mielessä ja hyvin rautapallo lensikin kauden parhaaseen tulokseen 17,79, tulos en ehdottomasti kansallisesti erittäin kova, ja harvalla kyläkentällä on työnnetty noin pitkälle- pikkuhiljaa rupeaa kunto löytymään, olkapäävamma on estänyt täystehoisen harjoittelun, ennätys on 18,27 ja tavoite on työntää kauden viimeisissä kilpailuissa kaikissa yli 18 metrin, Tirkkonen kertoili, kisoja on vielä muuan muassa nuorten SM ,, jonne pääsen viimeistä kertaa Tirkkonen jatkoi.

Päivän mielenkiitoisiin lajeihin kuului puuseiväshyppy, joka sai veteraani-ikäiset miehet tosissaan kisailemaan. Oravikoskelainen Hannu Markkanen ylitti 2,20 M70 sarjaan, Samaan pääsi Ismo Kotijärvi M55 sarjassa.- en ole koskaan hypännyt seivästä, lapsena hypättiin vaan korkeutta, on tämä sen verran mukavata, että ensi vuonna uudestaan . Kotijärvi kommentoi.. Ismo Kotijärvi oli myös hölkän 3,8 kilometrin paras ajalla 15,15. Kolmas kahden metrin mies seipäässä oli Kotalahden Pertti Koponen, joka pääsi kevyesti yli 2.00 olleen riman.. Tarkoitus miehellä ei ilmeisesti ollut ottaa osaa kisaan, mutta veri veti- lapsena hypättiin paljonkin seivästä, edellisestä kerrasta on varmaankin 45 vuotta Koponen tarinoi.

Saapasmestarit olivat Mykkänen ja Korkalainen.

Perinteistä saapasta heitettiin SM mitaleista. Valitettavasti saappaanheitossa on sama kuin yleisurheilussakin, porukat vähenevät kentiltä. Miesten voittaja oli Suonenjokelainen Timo Mykkänen tuloksella 47,09. Naisten mestaruus meni Pielävedelle Heidi Korkalaiselle tuloksella 37.17- Hopeaa miehissa heitti Toni Mykkänen 42,47 ja pronssia Savon Saappaan Seppo Asikainen tuloksella 39,98. Naisten mitalit menivät Leppävirran Urheilijoiden Pirjo Saukkoselle tuloksella 32,40 ja pronssia Kati Repo 20,40 kantaleella heitolla. Kisoissa nähtiin todellinen ikiliikkuja teräsvaari, Leppävirran toiseksi vanhin mieshenkilö Viktor Porali, joka kiskaisi ikäluokkansa M95v uuden maailman ennätyksen 8,88, Muitakin ikiliikkujia oli mukana Savonlinnan Jyryn Martti Soulanto M85v heitti 23,30. Joroisten Jyskeen Taimi Lautanen onki ensin neljä tuntia ja sitten saapas lensi 8,91, N80 sarjaan. Perinne- ja harrasteurheilijat saavat pitää kisansa julkisuudelta piilossa. Oravikoskella oli kansallisesti merkittävä urheilija, mutta paikallislehtiä se ei kiinnosta- Sinä Jorma Rajakannas olet luonut aivan uudenlaisen urheilukatsonnan Suomen maahan, kisoja seuraamassa ollut Pekka Immonen kehui.. Voi olla niinkin, mutta jotain on pahasti pielessä, jos ei muusta osata kirjoittaa kuin jääkiekkojulkisten edesottamisista.

12.8.2019

Jorma Rajakannas on Euroopan mestari

Karjalan Tasavallan perinneurheilupäivän antia olivat liitosaappaanheiton Euroopna mestaruuskilpailut ja kyykkäkilpailut. Liitosaappaanheitossa valitettavasti Suomesta mukana oli ainoastaan kolme heittäjää. Leppävirran Urheilijoista Jorma Rajakannas voitti M60-69 vuotta ikäluokan tuloksella 39,65. Elias Nyyssönen voitti M20-29 vuotta sarjan 36,81 kantaneella heitolla. Karjalan Tasavallassa kunnioitetaan vanhoja perinteitä, Elias Nyyssönen sai lempinimen " Elias Lönnrot". Matias Nyyssönen heitti P7 sarjassa kakkoseksi tuloksella 8,30.
Kisojen pismmän kaaren viskasi miehissä Sergei Ivanoff 53,18 ja naisissa Vigtoria Naumavova 31,70.

Karjalan Tasavallassa kyykkä on virallestettu viralliseksi perinneurheilulajiksi ja vuosittainen kilpailu järjestetään liitosaappaanheitotto kisojen jälkeen. Jorma Rajakannas heitti Pitkärannan naisten joukkueen "vahvistuksena" kolmannen sijajan.
Saapaskilpåailut alkavat juhlallisesti, kisailijat kokoontuvan kentälle riviin ja Suomen ja Venäjän kansallishymmit avaavat virallisesti kilpailun- Pitkärannassa lapset ja nuoret olivat selvä enemmistö kilpailijoista. Saapaskilailuilla on jo 15 vuoden perinne

3.8.2019

Kangaslammilla tehtiin ennätyksiä

Kangaslammin urheilukenttä heräsi henkiin lauantaina kun perinteiset Toivon Kipinä yleisurheilukisat olivat kentällä. Samalla ratkottiin Suomen Perinnurheiluliiton mestaruuksia
Kisan alussa Leppävirran Urheilijat muistivat Heikki Impivaaraa, joka täytti 70 vuotta.- kivä on mukana olla LepU:n porukoissa, jossa on hyvä ja iloinen henki, Impivaara kiiteli. Vaikka kiitokset ovat LepU:n puolelle, niin pitkää päivää on Heikki Impivaara tehnyt toimitsijana eri kisoissa
. Kaunista katseltavaa oli muuan muassa Jäppilästä lähtöisin oleva Reijo Häyrisen 300 metrin juoksu, kaunilla pitkällä askelilla juoksevan Häyrisen aika oli 49,2 M60 sarjaan. Aikanaan 400 metrin aidan menivät alta 55 sekuntia Häyriseltä- jospa tuon ajan saisi Turussa Aikuisurheiluliiton SM kisoissa 300 metrin aidoissa, Häyrinen suunniteli. Mikkelin Kilpa- Veikkojen Jarmo Matilainen työnsi kuulassa kolmasti yli oman ennätyksensä, parhaalla meni 10,93, M55 sarjan miehet työntävät kuuden kilon kuulaa. M65 sarjassa Joensuun Katajan Ahti Honkanen työnsi 5 kilon kuulaa 11,10. Leppävirran Urheilijoiden Pirjo Saukkonen heitti kiekossa kesän parhaansa 25,77. Kuvansin Kuohun Harri Koponen juoksi 3000 metrillä parhaan ajan 13,49,2
Kilpailijoita Kangaslammilla oli reilut 30, jotka tekivät 65 tulosta.
Leppävirran Urheilijat järjestivät kisatapahtumat ja Kangaslammin Kyläyhdistys huolehti kioskin pyörittämisestä.
Kyläyhdistyksen ihmiset eivät olleet kovinkaan tyytyväisiä Varkauden kaupunkin toimiin- vessoja ollaaan pyydetty tänne kentälle, niitä ei ole tullut, kun pidämme lyksyjakkaran heitot, niin itse meidän pitää hommata WC:t ja maksaa vielä monta sataa euroa kuljetuksista, kyläläiset pohdiskelivät.
Ensi kesänä on tarkoitus jatkaa perinteistä kisaa.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Powered by CMSimple | Kirjaudu sisään