Yhteistyössä

 


 

 

Heinäkuu 2019

 

28.7.2019

Jarkko Karstila paras urheilija erikoisheittojen MM kisoissa.

Mikkelin Kalevankankaan vanha kenttä oli MM näyttämönä, kun Suomen Perinneurheiluliiton MM mitaleista kisailtiin autonrenkaanheitossa ja yhdenkäden painonheitossa.. Järjestäjät eivät olleet asettaneet paineita Mikkelin kaupungille, kenttä oli heinikon vallassa, Rajat piirreltiin kepillä ja laudanpätkällä heittoalusta tasattiin. Kahvilan pitäjä piti kioskia petoniporsaan päällä. Osanottajia oli tullut hyvinkin kaukaa Suomen maasta ja kansainvälisyyttäkin löytyi- me ei yhteiskunnalta liikoja vaadita, unohdin kysyä kentänlanausta kaupungilta, olisivat varmaankin lananneet? Olen lukenut, kun kysytään, miljoonia hankivalta 40v jääkiekkoilijalta, mikä saa miehen jatkuvasti pysymän mukana, voi kele sentään. jos ukko hankkii 10 miljoonaa vuodessa, niin siinä on motiivia riittämiin.Meiltä ei media kysy mikä saa ihmiset mukaan 30 asteen helteeseen, seurat eivät maksa Km korvauksia eikä päivärahoja.? Suomen Perinneurheiluliiton Jorma Rajakannas, valaisi vähän matalan kynnyksen liikunnan motiivia.

Kisojen paras urheilija oli LahtiSportin Jarkko Karstila, joka voitti molemmat lajit ja oman sarjansa M45v. Yhdenkäden paino lensi uuteen Se tulokseen 18,82 ja autonrenkassa syntyi myös huipputulos 25,25. Naisten mestaruuden voitti Juankoskelainen Leppävirran Urheilijoita edustava Asta Kankaala tuloksin paino 13,48 ja rengas 12,90. Hämeenlinnalainen , Korson Kaikua edustava Ari Kela teki kovia tuloksia myös, miesten hopeatuloksien lisäksi oman ikäluokan M55v paino lensi 17,97 ja rengas 22,86. Miesten painonheiton ja renkaan pronssit heitti Leppävirran Urheilijoiden Seppo Julkunen tuloksin 12,89 ja 17,35. Naisten kakkonen molemmissa lajiessa oli hämeenlinnalainen Riikka Kela rengas 9,52 ja paino 9,25. Pronssit otti LepU:n Marja- Leena Ukkonen paino 4,86 ja rengas 6,20.
Veteraanisarjassa N70 sarjan LahtiSportin Marja Maksimainen heitti 3 kilon rengasta 14,49 ja paino 5,44 lensi 12,14. Miesten M70 sarjan voittaja oli Korson Kaiun Heikki Turunen, tuusulaisen paino 5,44 kiloa lensi 21,15 ja rengas 5 kiloa 18,21.

22.7.2019

Koirauinnillakin pääsee kovaa,

Sorsakosken perinneliikuntapäivässä kokeiltiin vanhoja lajeja sunnuntaina. Koirauintityylillä mentin melkoisen vauhdikkaasti. Ikäluokkansa M55 sarjan parhaita triathlonkilpailijoita oleva LepU:n Ismo Kotijärvi meni 120 metrin matkan aikaan 1,30,0. Kotijärvi voitti myös hölkän 2, 5 km meni aikaan 9,10,1. Teuvo Juutilaisen uintiaika oli 2.16,6 ja hölkkä meni aikaan 10.12,3. Harri Raita voitti päivällä onkisat 1,436 kilolla, uinnissa tuli kolmanneksi paras aika 2.22,6 ja tikka osui tauluun 31 pisteen verran. Puujalkakävely veti vähän vanhempaa porukkaa. Ari Hulkkonen käveli parhaan ajan 18,6. Terttu Kilpeläinen sai ajan 20,6 ja Pekka Lappi 20,8. Tikanheiton parhaan tuloksen 35 pistettä heitti Sorsakosken Minna Planman. Naisten rantaonginnan voitti Kaija Raita 508 grammalla. Sorsakoskella oli 30 osalistujaa.

21.7.2019

Kuulamiehet iskussa Heinävedellä

Vuoden vaihteessa menehtyneen Seppo Saukkosen muistokilpailut pidettiin lauantaina Heinävedellä. Piirikunnallisten yleisurheilukisojen lisäksi pidettiin linkopallonheiton avoimet Pohjois- Savon pm kilpailut, Miesten kuulassa käytiin erittäin hyvätasoinen kisa. Iisalmen Visan Juha Kumpulainen pökkäsi 15,87, tulos ylittää Kalevan Kisojen tulosrajan- en lähde enää Kalevan Kisoihin, tavoite aikuisurheilijoiden SM kisassa,- sanoi Kumpulainen, joka kilpailee M40 sarjasssa. Sitävastoin Keiteleen Nujun Kalle Savolainen tähyää Kalevan Kisoihin, tulos 15,01, ei vielä varmuudella riitä? Vaikka kuulamiesten mielestä tuollakin tuloksella pääsee kisoihin, kun 20 parasta otetaan tilaston mukaan. Kalle Savolainen tulee maanantaina tavoittelemaan Leppävirralle tulosrajaa.
Kuulassa käytiin muutenkin tiukkoja kisoja. M55 sarjassa Mikkelin Kilpa- Veikkjen Esa Dufva voitti , tulos 11,36, tuloksella tuli voitto ekakerrran Joensuun Katajan Jari Nevalaisesta, joka pökkäsi 11,25. Tasaväkistä oli myös M65 sarjassa, jossa Joensuun Katajan Ahti Honkanen ja Seppo Gavrilov tekivät tulokset 10,86 ja 10,80.

Linkopallon heiton parhaan tuloksen teki Leppävirran Urheilijoiden Pirjo Saukkonen jonka paras heitto kantoi 49,03. Miesten sarjojen parhaat kaaret tekivät M50 sarjassa, Savonlinnan Jyryn Veli Salmi heitti 45,65 ja Mikkelin Marko Arkko heitti 45,13. Miesten mestaruuden voitti LepU:n Jorma Rajakannas tuloksella 42,26

 

19.7.2019

Kuntorannassa 80 osallistujaa.

Veli- Sakari Kainulainen kiskaisi maailman ennätyksen.

Varkauden Kuntoranta oli torstai-iltana perinnelajien kisanäyttömänä. Lajiena olivat rantaonginta, tikanheitto, puhallustikka, renkaantarkkuusheitto, hölkkä, autonrenkaanheitto, voimakiekonheitto. Osanottomäärä oli jälleen erinomaisen hyvä, sillä 80 eri osallistujaa oli mukana, jotka tekivät 150 lajitulosta. Päivän iloisia onnistujia olivat Veli- Sakari Kainulainen ja Timo Karhunen, jotka tekivät kehitysvammaisten sarjoissa maailman ennätykset.- Jorma minä heitin voimakiekossa Suomen ennätyksen, 16,37, Veli- Sakari tuli kertomaan. No uskottava se oli, tulos 16,37 olikin lajin maailman ennätys. Pientä epäselvyyttä jäi, kuuluuko ME miehelle palkinnon lisäksi vielä mitali, eipä tarvinnut palaveria laittaa pystyyn, kun mitali pujotettiin miehen kaulaan.Timo Karhusen voimakiekon tulos 18,46 on M70 sarjan ME. Karhunen osoitti kovaaa kuntoa, juoksemalla hölkän 4km aikaan 24,40.
Kuntorantahölkkä kokosi aikaisempia vuosia enenmän juoksijoita, Nopein 4 km matkalla oli LepU:n Markku Savolainen ajalla 18,15. Mikkelin Sakari Arkko juoksi 18,50. Naisten sarjojen nopein oli Mikkelin Kilpa- Veikkojen Vuokko Kolehmainen ajalla 19,22. LepU.n matalankynnyksen liikuntaan oli sopivaa, kun Pinja Luostarinen Joensuusta kiersi 2 km lenkin yhdessä rattaissa istuvan 1v ikäisen Alma tytönkanssa
Heikki Impivaara veti renkaantarkkusheittoa ja puhallustikkaa, lajissa ei tarvinnut erotella eri-ikäluokkia tai vammaisryhmiä, vaan kaikki kilpailivat samassa sarjassa. Renkaanheiton paras oli Heinäveteläinen Veli- Lauri Konttinen, joka voitti kaikki tarkkuslajit, renkas 13 pistettä tikanheitto 40 ja puhallustikka 41 pistettä. Puhallustikassa samaan tulokseen pääsi varkautelainen Hannu Ilonen. Voimakiekon ja autonrenkaanheiton parhaat olivat LepU:n Seppo Julkunen HeiYU:n Saila Konttinen.
Liikunnan riemua on tarjolla lauantaina Heinäveden urheilukentällä klo 11,00 ja sunnuntaina Sorsakosken uimarannalla ratkotaan Perinneliiton mestaruuksia klo 15.00. Lajjeina ovat koirauintityylin SM, Maantiejuoksun SM, Koukkupolvikävelyn SM, puujalkakävelyn SM ja tikanheiton SM

 

14.7.2019

Seppo Julkunen hirrensyöksyn Suomen mestari.

Muuruvedellä urheiltiin lauantaina perinteisesti, kun Suomen Perinneurheiluliitto ratkoi SM mitaleitan hirrensyöksyssä ja yhdenkädenpainonheitossa. Päivä aloitettiin kuitenkin perinteisellä kuulantyönnöllä. Lajissa tehtiinkin todella kova tulos. Keiteleen Kunnon Tiia Tirkkosen tavoite oli työntää Kalevan Kisojen tulosraja 13 metriä, mutta hyvistä yrityksistä huolimatta tulos 12,56.jäi hieman puuttumaan rajasta. Kuulan muut parhaat olivat Lahti Sportin Jarkko Karstilan 11,54 M45 sarjaan ja Joensuun Katajan Jari Nevalaisen 11,08 M55 sarjaan. Hirrensyöksyssä käytiin harvinaisen tasainen kisa. Leppävirran Urheilijoiden Seppo Julkunen yllätti melkoisesti, voittamlla miesten sarjan tuloksella 7,65. Jarkko Karstila syöksi tuloksen 7,61, aamupäivällä M45 sarjassa hänen tuloksensa oli 7,66. Lohtuna Karstila voi yhdenkäden painonheiton M45 sarjan Se tuloksella 18,00 Leppävirran Urheilijoiden Asta Kankaala voitti naisten molemmt lajit paino lensi 14,14 ja hirsi 6,48. Leppävirralta kisoihin tullut Antti Takkunen yllätettiin täydellisesti. Kaveriporukka oli järjestänyt polttariohjelmaa ja ensimmäisenä ohjelmssa oli hirrensyöksyn SM. Hyvin laji sopikin voimamiehelle, voitto tuli M35 sarjassa tuloksella 7,25, tulos oli neljänneksi paras miesten hirrellä tehtynä - olen penkistä nostanut 175 kiloa, tosin nyt jäi jalkeen nämä puutsit, jotka haittasivat ainakin kuulantyönnössä, sulhasmies Takkunen kertoi.
Aivan uukkovaltaiset kisat eivät olleet, sillä Juankosken Kuohun 17 vuotias Riia Toivanen teki Suomen ennätykset hirrensyöksyss tulos oli 5,29 ja painossa 14,03.
Kioskin puolelta kisoihin mukaan tullut Muuruveden Jyskeen Aino Haatainen oli hyvä esimerkki matalankynnyksen liikunnasta, tulokset 6,86 paino ja 6,41 kuula N65 sarjaan. Mutta tarinat nuoruuden urheilusta sai suut ihailusta mutturalle.- olen aloittanut hiihdossa Nilsiän Nujakan riveissä, lentopalloa olen pelannut mestaruussarjassa, KNMKY:ssä, Riistaveden Urheilijoissa j Jyväskylän Pesä- Veikoissa ja kesällä jalkapalloa mimmiliigssa KPT:n riveissä Haatainen kertoi.

7.7.2019

Savolaiset juhlivat MM saappaassa.

Mikkelissä sunnuntaina heitettiin normisaappaan MM mitaleista. Kisapäivä oli lähes täydellisesti savolaisten, Miesten mestaruuden voitti suonnenjokelainen Timo Mykkänen tuloksella 49,50, Kakkonen oli Joroisten Urheilijoiden Riku Pulliainen tuloksella 46,53 ja pronssia otti Maaningan Heittävät Tavit 13 seuraa edustava Aku Korhonen tuloksellaan 46,42.
Naisten mestaruus meni Pielavedelle, kun Savon Saappaan Heidi Korkalainen voitti tuloksella 36,56, samalla Korkolaisesta tuli kaksoismestari. Toiseksi heitti Leppävirran Urheilijoiden Pirjo Saukkonen tuloksella 33,75. Tuija Salonen Nastolasta nappasi pronssin tuloksella 31,61. Mikkelissä oli heittäjiä kahtena päivänä 230.

6.7.2019

Ruusuvirta ja Korkalainen mestarit Mikkelissä

Mikkelin Lähemäen kentällä ratkottiin lauantaina liitosaappaanheiton maailman mestaruudet. Ensimmäisenä kisapäivänä saappaanvarteen tarttui jo 130 heittäjää. Kilpailun ikähaitari oli 90 vuotta, nuorimmaiset olivat juuri vuoden täyttäneet ja vanhin Pekka Partti Mikkelistä kilpaili M90 sarjassa ja tuloskin oli hyvä 8,71.
Aamupäivän hyvät tuuliominaisuudet kääntyivät iltapäivälle hankaliksi, vastatuuli on myrkkyä saappaanheittoon. Kivijärven Kivekkäiden miehet hallitsivat parhaiten hankalan kelin. Antti Ruusuvirta voitti tuloksella 80,60, kaksoisvoiton varmisti Miika Pekkala tuloksella 75,91. Kolmas oli Joroisten Urheilijoiden Riku Pulliainen tuloksellaan 67,42. Naisten kisan voitto meni Pielavedelle Savon Saappaan Heidi Korkalainen sai lentämään 46,37. Toiseksi heitti Leppävirran Urheilijoita edustava heinäveteläinen Pirjo Saukkonen tuloksella 45,54. Nastolassa on muitakin maailmanluokan urheilijoita kuin formulakuskia, sillä Tuija Salonen otti pronssimitalin tuloksella 41,60. Aamupäivästä kun tuulet olivat myötäiset tehtiin kovia tuloksia. M65 sarjan voittaja Pyjäjärven Tapani Kananen heitti 75,20. M40 sarjan Maaningan Niko Korhonen 78,46. M50 sarjan Suonenjoen Timo Mykkänen 74,12. M19 sarjan Aku Korhonen 68,04. Mikkelin Pentti Montonen voitti M70 sarjan kovalla tuloksella 57,00. Invalidiluokassa pyörätuolista käsin heitti pieksämäkeläinen Jukka Oittinen 22,70.
Kisat jatkuvat sunnuntaina normisaappaanheitolla.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Powered by CMSimple | Kirjaudu sisään