Yhteistyössä

 


 

 

Heinäkuu 2020

 

26.7.2020

Karstila ja Saukkonen linkopallonheiton Suomen mestarit.

Mikkelin Lähemäen kenttä oli SM näyttömönä, kun Suomen Perinneurheiluliiton lajivalikoimaan kuuluvien lajien liitosaappaanheiton ja linkopallonheiton SM titteleistä kilvoiteltiin.

Toisen päivän lajina oli linkopallonheitto, joka on vanha laji ja tuttu yleisurheilukentiltä takavuosilta. Viimeisin maa on ilmeisesti Saksa , jossa laji on ollut yleisurheilukisojen ohjelmassa? Suomessa laji on kuulunut sotainvalidien ja näkövammaisten SM ohjelmaan.
Nykyisin lajia hallinnoi Suomen Perinneurheiluliitto ja jonka tilastoista löytyy noin 300 heittäjän nimet.
Mikkelin kisassa parhaan tuloksen sinkosi LahtiSportin Jarkko Karstila, miesten mestaruus irtosi kovalla tuloksella 68,20. Tulos on myös M45 sarjan Suomen ennätys.. Naisten mestaruus meni totuttuun tapaan Leppävirran Urheilijoiden Pirjo Saukkoselle tuloksella 43,11.
Miesten saranmuista mitaleista käytiin tasaväkinen, jossa kuusi miestä vuoron perään oli mitalissa kiinni. Lopuksi Mikkelin Voimailijoiden Pentti Montonen otti hopeaa tuloksella 50,70. Montonen on Mikkelissä lajin edelläkävijä, vuosien saatossa on tullut lukuisia mitaleita, hopean lisäksi tuli sunnuntaina M75 sarjan mestaruus.

Pronssia otti Mikkelin Petri Tuominen tuloksella 49,30, Tuominen sai ikasarjaan M45v lentämään päivän toiseksi parhaan tuloksen 51,90.

Naisten kakkonen LahtiSportin Marja Maksimainen lennätti lukemat 27,34, tulos on N70v Suomen ennätys. LepU:n Terttu Kilpeläinen otto pronssia tuloksella 21,91.
PT luokassa Erkki Pettinen voitti mestaruuden tuloksella 7,88.Pettisen seura Yhdenvertainen Etelä- Savo ry, kuvaa hyvin Perinneliiton tavotteita ja arvoja,

Erityisryhmien mestaruuden miehissä voitti LepU:n Veli- Sakari Kainulainen tuloksella 19,38 ja naisissa heinäveteläinen Tiia Kinnusen tulos oli 13,06.

Toisena päivänä oli osallistujia hiukan ennemmän kuin ensimmäisenä päivänä, tuloksia tehtiin hiukan alle sata.

Leppävirran Urheilijat järjestävät jo tiistai-iltana piirikunnalliset yu-kisat heittolajeissa, kiekossa, kuulassa ja moukarissa.. Kisapaikka on Kalevankaan vanha koulun kenttä, kilpailut alkavat klo 18.00

25.7.2020

Veikko Vilen kiskaisi maailman ennätyksen.

Mikkelin Lähemäen kentälle lauantaina kokoontui liitosaappaanheittäjät ratkomaan Suomen mestaruuksia. Säätiedotukset lupailivat kisapäiväksi runsasta vesisadetta, joka vähensi osallistujamäärää huomattavasti.Kuitenkin 30 heittäjän voimin tehtiin 46 tulosta.
Kisojen avaussanoissa Mikkelin kaupungin valtuutettu Juhani Oksman kiitteli Jorma Rajakannasta, "on hienoa, että valitsit kotikunnaksesi Mikkelin, samalla Mikkeli sai tekijän urheilusaralle, samalla mikkeliläinen urheiluelämä monipuolistuu ja valtakunnallisesti olet tuonut huippurheilun rinnalle kansalle sopivia liikuntamuotoja, Oksman kiitteli puheessaan
Avausheiton tekijä Veikko Vilen 90v heitti 15,08, tulos on ikäluokkan maailman ennätys. Tarkoitus oli heittää vain kerran, mutta ensimmäinen heitto meni jo niin lähelle ennätystä, että porukat inoostivat kokeilemaan uudestaan ja kolmas heitto napsahti uuteen ennätykseen. Entinen ennätys oli 14,06 Uuno Heiskasen nimissä.- tätähän pitää rueta harjoittelemaan, jospa siihen tulee sitten metriä lisää, sanoi teräsmies Vilen.

Mietsen kisasta odotettiin jopa 100 meitrin ylitystä, mutta kun kova sade ja hyvien lentokenkien puute, sanan mukaisesti vesitti ennätyksen synnyn. Kivijärven Kivekkäiden Antti Ruusuvirran heitoissa oli ytyä , viimeisellä heitollaan saapas hajotti vesipilvet, saapas kaarsi hurjan kaaren 83,81. Heitto jysähti Lähemäen kentän vasemman sektorin penkkaan, joka verotti varmuudella pari metriä tuloksesta.- ajettelin heti, että 20 metriä menee tuloksesta pois, kun hyvien heittosaappaiden tekijä ei ilmestynyt kisapaikalle, nyt täytyy itse Pekkalan Miikan kanssa väsätä saappaita ja tietenkin pitää iloita, kun tuli Pekkalan päänahka, sympaattinen Ruusuvirta kertasi kisan kulkua.
Kahden viikon takainen maailman mestari Miika Pekkala kiskaisi myös kelpo tuloksen 72,19, jolla tuli SM hopeaa. Pronssimiatli jäi Mikkeliin, kun Ari Puttonen tempasi tuloksen 55,26.
Naisten mestaruus meni järjestävän seuran Leppävirran Urheilijoiden Pirjo Saukkoselle tuloksella 45,42. Mikkelin Mari Kamppi heitti hopeaa tuloksella 19,69 ja Leppävirran Terttu Kilpeläinen pronssia 18,42 heitolla.
Polvijärveläiset Kirsi Vuorma teki hyvän voittotuloksen N55 sarjaan 24,93. Venla Hiltunen iloitsi uudesta ennätyksestään erityisryhmäläisten N22 sarjassa tuloksella 18,88.

Veteraanisarjoissa tehtiin muutamia hyviä tuloksia. Mikkelin Voimailijoiden Pentti Montonen voitti M75 sarjan kovalla tuloksella 48,00. Savonlinnan Jyryn Martti Soulanto paukautti M85 sarjaan 30,82.

Kilpailut jatkuvat huomenna, jolloin heitellään linkopallon Suomen mestaruuksista ja lapsille on tarjolla rakettikeihään MM kisat. Sää tilakin ilmeisesti korjaantuu tämän päiväisestä

20.7.2020

Jopan miehet kovia kotikisoissaan

Normi Saappaanheiton SM ja linkopallonheiton MM kisat pidettiin viikonloppuna Siikakosken Ruukissa. Järjestelyistä vastasivat Ruukin Into ja Jokela- Pattijoen Kyläseura

JoPan: miehet kuorivat sananmukaisesti kermat päältä. Molempien lajien voitot menivät seuralle. Miesten normisaappaanheiton voitti Markku Lattunen tuloksella 48,58, Kakkonen kisaisäntä Juha Korpi heitti 45,66 ja kolmonen Jani Ojala 45,35.

Linkopallonheitossa käytiin hyvätasoinen kisa. Voittaja Jani Ojala heitti 65,20, hopeamies Petri Liikanen kiskaisi 64,50 ja pronssia Markku Lattunen 55,29. Lukuisat ikäsarjojen mestaruudet jäivät kotikylään, Ruukin Into sai myös muutaman mestaruuden.

Leppävirran Urheilijoiden Pirjo Saukkonen voitti naisten mestaruuden saappaanheitossa tuloksella 31,53. Kakkonen oli Korson Kaiun Eija Isaksson tuloksella 22,,60 ja kolmas JoPan Annika Ojala 22,45.

Sunnuntain linkopallon kisoissa . yleisen sarjan voitti naisissa Milla Koskivähälä Lumijoelta tuloksella 51,71. Koskivähälä tunnetaan paremmin yleisurheilijana, keihään ja kiekonheitosta. Pirjo Saukkonen oli toinen tuloksella 41,50 ja kolmas Teija Aho Pulkkilan Ponsi 40,14 heitolla.

Kiitokset heittäjien ja liiton puolesta järjestäjille. SM kisaruljanssi jatkuu kiivaana, ensi viikonloppuna Mikkelissä heitellään liitosaapas ja linkopallo Suomen mestaruuksista. Lapsille on aivan ihana juttu rakettikeihäänheitto.

Elokuun alussa on aivan uskomattoman hieno perinneurheilutapahtuma Varkauden Kangaslammilla, jossa käydään perinteisellä kentällä yleisurheilun mestaruuskilpailut. Ja kyllä meidät tunnetaan jo maailman ääriä myöten, siitä kiva on tämä nykyajan tiedotus systeemi. Mukaan on tulossa kaksi kilpailijaa Italiasta, jotka ovat juosseet huippuajat 60 metrillä. Laitoin viestiä, että meillä on vanhanajan kenttä, eikä ole kuin käsiajat, mutta siitäkin huolimatta ovat tulossa. Lomailevat Suomessa elokuun 5 päivään. Joko nähdään Kangaslammin kentällä 7 sekunnin alitus. Se olisi huippujuttu.

Seuraavana päivänä kisaillaan Leppävirran Sorsakoskella, jossa on melkoista suomalaista perinneurheilua. Mato-onginnan SM. koirauintityylin SM, tikanheitto, puujalkakävely, hölkkäkisa, koukkupolvikävely

Pentti Montonen on kova mies.

Mikkelin Voimailijoiden Pentti Montonen, on oikeasti kova mies. Mikkelin Kalevankaan kentällä piirikunnallissa kisoissa Montonen näytti nuoremmilleen mallia, lähes jokaisessa heittolajissa. Pentti Montosella on ikää 75 vuotta, jokaisessa heittolajissa hän ikäistensä parhaimmistoa Suomessa.

Montonen ja monet muut mukanaolleista, nähdään Lähemäen kentällä tulevana viikonloppuna, liitosaappaanheiton ja linkopallonheiton SM kisoissa.

Mikkelin Otavan kentällä aikuisurheilijat kokoontuvat torstaisin klo 18.00 heittelemään erilaisia välineitä ja sinne on tervetulleita kaikki, joita kiinnostaaa heittokuntoilu.

16.7.2020

Kuntorannassa kunnon kisat.

Veli- Sakari Kainulainen heitti Suomen ennätyksen.

Tämän vuotiset Kuntorantakisat vetivät 55 osallistujaa, jotka tekivät 96 lajisuoritusta.

Kuntorantahölkän 4km nopeiden juoksi LepU:n Ismo Kotijärvi, aika oli 17.00, Kakkonen oli Rauhalahti Road Runnersin Hannu Kauppinen ajalla 17,21 ja kolmanneksi nopeiden LepU:n Markku Savolainen ajalla 17,24. Timo Pulkkinen käveli matkan aikaan 33,15.

Voimakiekossa parhaan tuloksen viskasi LepU:n Veli- Sakari Kainulainen, joka teki erityisryhmän Suomen ennätyksen voimakiekossa, tulos oli 15,15.Pisinmälle kiekkoa viskasi naisissa LepU Asta Kankaala 26,76 ja miehissä Seppo Julkunen 32,43.

Nikkaset parhaita onkijoita.

Rantaongintakilpailut kokosivat suurimman yksittäisen lajin osallistumismäärän. Avoimissa Keski- Savon Mestaruuskilpailuissa parhaan tuloksen onki Puijon Pilkin Tero Nikkanen 2,810 kiloa. Isäpappa Kari Nikkanen voitti Invalidien Itä- Suomen mestaruuden tuloksella 1,929 kiloa. Naisten invalidien mestaruuden voitti Siilinjärven Invalidien Seija Kokkarinen 1,102 kilolla. Keski- Suomen kisoissa M65 sarjan voitti VTO:n Matti Tarvainen 1,413 kilolla. Naisten N65 sarjassa Liisa Tarvainen oli paras 571 grammalla. Nikkaset Toni, Kari ja Tero joukkue oli paras kalojen kerääjä tuloksellaan 5,107 kiloa. Invalidi miehet pistivät vielä pikkuisen parenmaksi tuloksellan 5,461 kiloa. Tosin aivan vertailukelpoisia tulokset eivät ole, koska invalidit saivat onkia järven puolelta. Joukkue muodostui Leppävirran Invalidien Kari Nikkasesta ja Varkauden Invalidit Matti Huuhka ja Keijo Turunen.

13.7.2020

Yli 200 heittäjää MM kisoissa.

Heinävedellä viikonloppuna pidetyissä liitosaappaanheiton MM kisoissa oli yli 200 heittäjää, joka oli myös järjestäjien tavoite. Kansainvälisyyttä kisoihin toivat , Suomessa asuvat tai työskentelevät ulkomaalaiset, osallistujia oli mukana 7 eri maasta.

Sunnuntai päivä käytiin leppoisassa merkeissä, aurinko helli osallistujia, joka tuntuikin melkein juhlalta , lauantain kurjaan säähän verrattuna.

Miesten perinnesaappaan heitossa tehtiin historia, sillä kaikki mitalit menivät Maaningan Heittävät Tavit 13. seuraa edustaville. Mestaruudena voitti jo kolmannen kerran peräkkäin Timo Mykkänen tuloksella 49,19. Kakkonen oli Niko Korhonen 47,27 tuloksella ja kolmas Aku Korhonen 46,76 heitolla.
Naisten sarjan voitti Savon Saappaan Heidi Korkalainen tuloksella 37,76. Leppävirran Urheilijoiden heinäveteläinen heittäjä Pirjo Saukkonen oli hopealla tuloksella 32,62. Kisaemäntä Saukkonen järjestely kiireistä huolimatta otti molempien saapasmuotojen N50 sarjan mestaruudet. Naisten sarjan kolmas oli Korson Kaiun Reija Rahunen tuloksella 27,71.

Heinäveteläiset urheilijat ja Leppävirran Urheilijat saavuttivat lukuisia mitali sijoituksia. Päivän yllätys ehkä oli? Heinäveden yleisurheilijoiden Veli- Lauri Konttinen voitti M55 sarjan mestaruuden tuloksella 36,15. Jari Heiskanen oli toinen M50 sarjassa ja Petri Dahl oli kolmas. HeiYU:n porukalle M50 sarjan joukkue mestaruus. Saila Konttinen voitti N35 sarjan tuloksella 21,92. T9 sarjan voitti Sofia Nummi 16,20 tuloksella. Konttiset voitti voittivat perhesarjan sunnuntaina. Kahtena päivänä heinäveteläiset lapset auttoivat järjestäjiä saappaiden palautuksessa ja samalla itsekin urheilivat. Sergei ja Luka Romanov, Jesse Holopainen kahmivat palkintoja kahtena päivänä hurjat määrät. Lauantaina mukana olivat vielä Eeki Markkanen ja Samuel Ahtinen.

Leppävirran Urheilijoiden edustajat kahmivat mitaleita molempina päivinä melkoiset määrät niin henkilökohtaisessa kuin joukkuekisoissakin. Heinäveteläisiä oli oli LepU:n mitali kahmijoissa Veli- Sakari Kainulainen, Juhani Mikkonen, Aune Juvonen ja Matti Saukkonen.
Jorma Rajakannas voitti eka kertaa M65 sarjan perinnesaappaan mestaruuden ja liitosaapas toi hopeaa, Terttu Kilpeläinen voitti M75 sarjan liitosaapas mestaruuden ja Raimo Kilpeläinen sai saman ikäluokassa hopeaa.. Pentti Riikonen oli normisaappaanheittossa MM pronssilla M65 sarjassa. Ari Hulkkonen nappasi joukkuepronssia M50 sarjan joukkueessa.

11.7.2020

Keskisuomalaiset taitavat liitosaappaanheiton.

Heinävedellä viikonloppuna pidettävät liitosaappanheiton MM kilpailut ovat vetäneet jo kahtena ensimmäisenä päivänä 160 heittäjää. Korona , on hiukan verottanut osallistujamäärää, kansainvälisyyttä on kuitenkin mukana, heittäjiä on ollut viidestä eri kansallisuudesta

Miesten kisa oli kaikkien aikojen kovatasoisin. Kilpailu käytiin aivan hurjassa vesisateessa ja tuulikin oli poissa. Mutta tulostaso oli kaikkien aikojen paras. Voittaja Kivijärven Kivekkäiden Miika Pekkala paiskasi viimeisellään 95,96. Saman seuran Antti Ruusuvirta pääsi heti perään vastaamaan, vastaus olikin kova 92,94. Pronssimitalin heitti Maaningan Heittävät Tavit 13 seuraa edustava Niko Korhonen tuloksella 75,65.Naisten mestaruus meni Pielavedelle, Savon Saappaan Heidi Korkalainen viskasi 50,26. Seuraavat sijoitukset menivät Leppävirran Urheilijoiden edustajille, kotikentällään heittänyt Pirjo Saukkonen heitti hopeaa tuloksella 45,15 ja pronssia Kuopion Juankoskelta oleva Asta Kankaala tuloksella 39,26.

Powered by CMSimple | Kirjaudu sisään